Μελέτη αποκαλύπτει πόσες γυναίκες έχουν πραγματικά οργασμό μέσω του σεξ

"Χάσμα οργασμού" μεταξύ ανδρών και γυναικών;

sex orgasm iStock

Οι γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό όταν κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους δεν είναι λίγες όπως αποκάλυψε μια πρόσφατη σχετική μελέτη. Μάλιστα, η έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε πως υφίσταται ένα "χάσμα οργασμού" μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Η μάρκα σεξουαλικής ευεξίας LELO διεξήγαγε έρευνα σε 4.000 ετεροφυλόφιλες γυναίκες και άνδρες σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τη σεξουαλική τους ζωή.

Από αυτούς που ερωτήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες είχαν σχεδόν 20% περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Σε ποσοστιαίους όρους αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες έφταναν στην κορύφωση στο 66% των περιπτώσεων, ενώ οι γυναίκες έφταναν τακτικά σε οργασμό μόλις στο 43% των περιπτώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Σχεδόν μία στις 20 (4%) των γυναικών που ερωτήθηκαν δήλωσε επίσης ότι δεν έχει έρθει ποτέ σε οργασμό με σεξουαλικό σύντροφο, παρόλο που σχεδόν οι μισές από τις ερωτηθείσες δήλωσαν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η ειδικός σε θέματα σεξ και σχέσεων της LELO, Kate Moyle, λέει ότι "το χάσμα οργασμού δεν υπάρχει όταν οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές εμπειρίες με γυναίκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι κάτι έμφυλο".

Εξηγεί ότι οφείλεται κυρίως στο πώς η κοινωνία βλέπει το σεξ: "Αναμφισβήτητα το χάσμα οργασμού είναι ένα πολιτισμικό πρόβλημα, μια έλλειψη εκπαίδευσης και έχει να κάνει με την κυρίαρχη εστίαση στη συνουσία και όχι σε άλλες μορφές σεξουαλικής διέγερσης, ακόμη και όταν η πλειοψηφία των γυναικών έχει οργασμό από τη διέγερση της κλειτορίδας.

Συνήθως επίσης διαχωρίζουμε τα προκαταρκτικά και το σεξ, γεγονός που θέτει στο επίκεντρο το "σεξ" ως το κύριο γεγονός, ενώ αν το αναπλαισιώσουμε και το σκεφτούμε όλο αυτό ως σεξ όπου ο στόχος είναι η απόλαυση, τότε η κλειτορίδα, η οποία είναι η κύρια πηγή γυναικείας απόλαυσης με 8000 νευρικές απολήξεις, θα έχαιρε περισσότερης προσοχής", προσθέτει.

Διαβάστε Επίσης

"Δεν είναι μόνο να αφαιρέσουμε την εστίαση από τη διείσδυση, αλλά να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι όταν οι γυναίκες διεγείρονται, η κλειτορίδα αναγείρεται όπως το πέος και αυτό σημαίνει ότι η εσωτερική δομή μπορεί να διεγερθεί και να δημιουργήσει ευχάριστες αισθήσεις μέσω της συνουσίας, αλλά η διέγερση και η ενεργοποίηση είναι το κλειδί".

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των γυναικών δεν είναι πραγματικά σε θέση να έρθουν σε οργασμό μόνο από τη σεξουαλική επαφή. Σε μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy, τέσσερις στις πέντε γυναίκες απέτυχαν να φτάσουν σε κορύφωση μέσω της διείσδυσης χωρίς διέγερση της κλειτορίδας.

"Η δυσκολία στην επίτευξη οργασμού είναι στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένη και είναι κάτι για το οποίο βλέπω πολλούς πελάτες στην ψυχοσεξουαλική θεραπεία", είπε πρόσφατα στο Red η Krystal Woodbridge, ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια και θεραπεύτρια σχέσεων στο Κολέγιο Θεραπευτών Σεξουαλικών Σχέσεων (COSRT). "Για πολλές γυναίκες, δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα και για μερικές γυναίκες είναι".

Η ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια Kate Moyle λέει ότι οι γυναίκες τη ρωτούν συχνά πώς καταλαβαίνουν τι τους αρέσει στο κρεβάτι. Η απάντησή της είναι "να είναι περίεργες, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά".

"Εξερευνήστε το σώμα σας και τα διαφορετικά είδη αγγίγματος. Μην εστιάζετε μόνο σε μέρη του σώματος που συνήθως συνδέονται με το σεξ, επίσης - το δέρμα στο σύνολό του μπορεί να είναι μια ερωτογενής ζώνη" είπε στο Red. "Και να θυμάστε αυτό: 'Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μόνο εσείς θα ξέρετε ποιες πτυχές του αισθησιασμού σας διεγείρουν σεξουαλικά.

Αυτή η εξερεύνηση μπορεί να είναι και μη σεξουαλική. Το διάβασμα, η ακρόαση και η συλλογή απόψεων από διάφορες πηγές μπορεί να σας βοηθήσει να αμφισβητήσετε τις επί μακρόν κρατούσες απόψεις για το σεξ και να διευρύνετε το σεξουαλικό σας ρεπερτόριο ψυχολογικά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i