Editorial: Δεν υπάρχει plan(et) B

Το editorial του τεύχους του Shape που μόλις κυκλοφόρησε στα περίπτερα.

γιορτές πλανήτης istock

Παρακολούθησα μαζί με την κόρη μου και τη μητέρα μου (θα σου πω άλλη στιγμή για το πόσο με συγκινούν αυτές οι κοινές δραστηριότητες τριών γενεών) την παράσταση Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν Πιστό*.

Ήταν μια παράσταση για το πέρασμα του ανθρώπου από τον πλανήτη μας, για το πώς έχουμε ξεχάσει την έννοια της συνύπαρξης και του σεβασμού ανάμεσα στη φύση κι εμάς, μια αλληγορική παράσταση με πολυφωνικά τραγούδια και "μουσική σώματος" που πραγματικά ήχησε μέσα μου ένα πολύ δυνατό μήνυμα: Ο πλανήτης δε μας ανήκει και οφείλουμε όλοι σεβασμό στη Μάνα Γη.

Εντελώς συμπτωματικά, το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στον βιγκανισμό και στη βιωσιμότητα. Θα σταθώ στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο της διαιτολόγου Βίρνας Σκουλίδη για το αν οι vegan συνήθειές μας είναι πραγματικά vegan (διάβασέ το στη σελ. 66 του περιοδικού), γιατί πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις τάσεις και υιοθετούμε στάσεις και συμπεριφορές χωρίς πραγματικά να γνωρίζουμε την ορθότητά τους. Food for thought για όλους μας. Κι επειδή παραδοσιακά θέλω να μοιραστώ μαζί σου μια ευχή (όλοι μας το κάναμε με πολλή αγάπη και θα βρεις τις ευχές μας στη σελ. 16), θα ευχηθώ σε όλους μας υγεία, σωματική και ψυχική. Θα ευχηθώ δύναμη και σθένος, θα ευχηθώ διορατικότητα και ευελιξία. Και, τέλος, θα ευχηθώ να κάνουμε όλοι μία μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας, δείχνοντας περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη και στη φύση, με όποιον τρόπο εκφράζει καλύτερα τον καθένα μας.

Καλή χρονιά!

Ελένη Δασκαλάκη @daskalakieleni

* Το έργο αυτό είναι του Λούις Σεπούλβεδα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη, σκηνοθεσία και μουσική σύνθεση του Κώστα Γάκη και διασκευή των Κώστα Γάκη και Νατάσας Φαίης Κοσμίδου. Ανεβαίνει στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου και οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, γι’ αυτό, αν σου κίνησε το ενδιαφέρον, σπεύσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i