Παρνασσός: Ο πιο κοσμοπολίτικος ορεινός προορισμός

Ένα βουνό που όλοι αγαπάμε είναι ο Παρνασσός. Ακόμα κι αν έχεις ξαναπάει, κάθε φορά μπορεί να είναι μοναδική.

Παρνασσός

Ο Παρνασσός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Στερεά Ελλάδα. Εδώ, θα επισκεφθείς μια σειρά από γραφικά χωριά, θα ασχοληθείς με χειμερινά σπορ, θα περπατήσεις στη φύση, θα φας καλά και, φυσικά, θα ζήσεις και συναρπαστική νυχτερινή ζωή.

Πάμε βουνό 

Οι 23 πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού σε Κελάρια και Φτερόλακα είναι ντυμένες στα λευκά και σε περιμένουν. Σίγουρα, εκτός από το να κάνεις σκι
και snowboard, θα συνεχίσεις στο σαλέ για ζεστά ροφήματα και θα απολαύσεις
το απόγευμα ένα ποτήρι Αperol στα πάρτι του βουνού. Εάν είσαι εξπέρ στο σκι, σημείωσε πως υπάρχουν και 12 "μαύρες" διαδρομές να ανακαλύψεις εκτός πίστας. Αν, πάλι, δεν ξέρεις ούτε τα βασικά της... πίστας, μην αγχώνεσαι. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί σχολή με δασκάλους-εκπαιδευτές και κατάστημα για να ενοικιάσεις εξοπλισμό.

Περπατώντας στο βουνό

Μία από τις καλύτερες βόλτες που θα κάνεις είναι στο Πάρκο Αναψυχής της Παύλιανης. Ένα κίτρινο ινσταγκραμικό πλαίσιο - παράθυρο στο κενό, ζωγραφιές σε κορμούς, κάδους και άλλα αντικείμενα θα σε βάλουν σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης, χαράς και εξερεύνησης. Οδήγησε μέχρι τη Βάργιανη και περπάτα στο εσωτερικό της Νεραϊδοσπηλιάς. Η Βάργιανη είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά που θα συναντήσεις σε αυτή την εκδρομή στον Παρνασσό. Πετρόχτιστα σπίτια και καλντερίμια, Λαογραφικό Μουσείο και μια κουκλίστικη πλατεία θα σε μαγέψουν.

Μέσα στη Νεραϊδοσπηλιά θα δεις σχηματισμούς χιλιάδων ετών, αυλακώσεις και φυσικές λεκάνες γεμάτες νερό από το βουνό. Φυσικά, δε θα ξεχάσεις να αφιερώσεις χρόνο σε ζεν περιπάτους στα καλντερίμια του Επτά- λοφου, του παραμυθένιου χωριού περιμετρικά του Παρνασσού. Εδώ μπορείς να κάνεις mountain bike εξερευνώντας τη γύρω περιοχή.

Τι θα βάλεις στο καλάθι σου φεύγοντας:

• Φορμαέλα, το παραδοσιακό τυρί της περιοχής και, φυσικά, τσίπουρο.
• Ζυμαρικά Αράχωβας.
• Καρυδάτο από το ντόπιο καρύδι.
• Πέστροφες Ορχομενού.
• Υφαντά.

Πού θα μείνεις 

Η πρότασή μας γι’ αυτό το ταξίδι σε πάει κατευθείαν στο Elatos Resort. Σε μόλις 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας θα βρίσκεσαι στο δικό σου ξύλινο σαλέ, σε ένα συγκρότημα στην καρδιά της φύσης! Η ταξιδιωτική σου εμπειρία θα είναι μοναδική, καθώς, πέρα από τις δραστηριότητες που σου προσφέρει η φύση, στα σαλέ του Elatos Resort θα χαλαρώσεις δίπλα στο τζάκι με ένα ποτήρι κρασί, ενώ στο εστιατόριο θα δοκιμάσεις τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές του.

Τα ξύλινα, αυτόνομα, πλήρως εξοπλισμένα, με σοφίτα και τζάκι 39 σαλέ του συνδυάζουν την ιδιωτικότητα με την πολυτέλεια και είναι ιδανικά για χαλάρωση. Μην παραλείψειςνα δοκιμάσεις και μια συνεδρία στο Elatos Spa by Apivita! Εδώ θα βρεις μια ευρεία γκάμα θεραπειών, από facial treatments μέχρι body massages, αλλά και ειδικά πακέτα. Πρέπει να γνωρίζεις ότι στο Elatos Spa τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της COVID-19. 

Δραστηριότητες

Το Elatos Resort βρίσκεται μόλις 9 χλμ. από τη διασταύρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού για όσους αγαπούν το χειμερινό σκι! Επιπλέον, μπορείς να ακολουθήσεις μία από τις οργανωμένες δραστηριότητες με πιστοποιημένους οδηγούς βουνού, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση ή mountain bikes. Από εδώ μπορείς να οργανώσεις μια εκδρομή σε κοντινούς προορισμούς, όπως οι Δελφοί, το φαράγγι του Ασωπού ή η Αγόριανη, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά τοπία!

Γιατί είναι σημαντικό να ταξιδεύεις;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i