Quiet Quitting, η νέα μεγάλη 'παραίτηση' της εποχής

Τάση στο TikTok, αντίδραση στα συνθλιπτικά εργασιακά περιβάλλοντα ή παράλογη μάστιγα που δεν οδηγεί πουθενά;

Quiet Quitting iStock

Αν δεν σου αρέσει η δουλειά που τώρα κάνεις, σταμάτα πια να προσπαθείς συνεχώς για το καλύτερο, χωρίς πολλές φασαρίες. Κάτι τέτοιο, στο περίπου, πρεσβεύει το quiet quitting, η λεγόμενη 'ήσυχη παραίτηση', που συνιστά το να συνεχίζεις να εκτελείς τα εργασιακά καθήκοντά σου αλλά να μη μετέχεις καθόλου σε μια πιεστική εταιρική κουλτούρα, στην οποία η δουλειά ταυτίζεται με τη ζωή σου. 

Από τη μεγάλη παραίτηση στο quiet quitting

Το trend του quiet quitting έχει ήδη εν πολλοίς αντικαταστήσει εκείνο της μεγάλης παραίτησης, που μας είχε βρει εν μέσω πανδημίας και συνίστατο στο ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν ότι η δουλειά τους δεν τους έκανε ευτυχισμένους. Μάλιστα, η μεγάλη παραίτηση ήταν τόσο σαρωτική που π.χ. στην Αμερική οδήγησε μέσα σε έναν χρόνο, από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, 71,6 εκατομμύρια ανθρώπους να αφήσουν τις δουλειές τους. 

Αυτό που και τα δύο trends κάνουν ξεκάθαρο είναι το ότι η πίεση στον χώρο εργασίας, η οποία ενίοτε αποβαίνει συνθλιπτική για την προσωπικότητα των εργαζομένων, αποτελεί έναν τρόπο του εργάζεσθαι ο οποίος στην πράξη δεν λειτουργεί, καθώς αφήνει τους εργαζόμενους εξουθενωμένους.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i