Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί στενοχωρήθηκαμε περισσότερο στην κηδεία για τα κατοικίδιά της παρά για τα παιδιά της;

Τι εξηγεί ειδικός για τα συναισθήματα που μας προκάλεσαν οι εικόνες των κατοικιδίων στην κηδεία της εκλιπούσας μονάρχη.

βασίλισσα Ελισάβετ Splash News / Ideal Image

Αναμφίβολα, μία κηδεία ποτέ δεν είναι ευχάριστη, πόσω μάλλον όταν προβάλλεται τηλεοπτικά. Οι εικόνες των παιδιών και των εγγονών της βασίλισσας Ελισάβετ, όπως και των χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετήσουν τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές. Ωστόσο, γιατί στενοχωρηθήκαμε περισσότερο όταν είδαμε τα κατοικίδια της βασίλισσας Ελισάβετ;

Ανάμεσα σε αυτούς που ένιωσαν αυτό τον κόμπο στο στομάχι τους όταν αντίκρισαν το πόνι της βασίλισσας Ελισάβετ να περιμένει την πομπή του βασιλικού φερέτρου ήταν και ο ηθοποιός Hugh Grant, ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Emma, κλάμα". 

 

Η Emma, λοιπόν, ανήκε στη βασίλισσα Ελισάβετ για πάνω από 20 χρόνια, συνεπώς ήταν αρκετά συνδεδεμένη μαζί της. "Η βασίλισσα λάτρευε την Emma και την ίππευε για πάνω από 20 χρόνια, έτσι φαινόταν απλά σωστό να κάθεται εκεί και να συμπεριφέρεται άψογα" δήλωσε ο ιπποκόμος της, Terry Pendry, ο οποίος συχνά συνόδευε τη βασίλισσα Ελισάβετ στις βόλτες της με τα άλογα. Μάλιστα, η Emma την ημέρα της κηδείας φορούσε ένα Hermes μαντήλι της ιδιοκτήτριάς της, μία εικόνα που λύγισε αρκετούς. 

 

Πέρα όμως από την Emma, η εικόνα που στεναχώρησε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές ήταν τα δύο corgi, ο Muick και η Sandy, που είχε αποκτήσει τον τελευταίο χρόνο, ως δώρο από τον γιο της, Andrew, για να της φτιάξει τη διάθεση μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου. Άλλωστε, η ίδια είχε σταματήσει με την εκτροφή της ράτσας corgi εδώ και αρκετά χρόνια, ( αφού σχεδόν όλα τα σκυλάκια της προέρχονταν από τη Susan, το πρώτο corgi που της είχαν χαρίσει οι γονείς της στα γενέθλιά της), καθώς φοβόταν να μην αφήσει τα "παιδιά" της μόνα τους, μετά τον θάνατό της. Δυστυχώς, ο φόβος της έγινε πραγματικότητα, ωστόσο ο γιος της Andrew και η πρώην νύφη της, Sarah Ferguson, αποφάσισαν να τα υιοθετήσουν. 

 

Γιατί στενοχωρηθήκαμε περισσότερο, βλέποντας τα κατοικίδια;

Αναμφίβολα, η εμφάνιση των μικρών Charlotte και George συζητήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της κηδείας, ωστόσο τα κατοικίδια ήταν εκείνα που τράβηξαν τα βλέμματα. Σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, Mary Spillane, ο λόγος ήταν επειδή νιώσαμε έκπληξη. Δεν περιμέναμε τα κατοικίδια της βασίλισσας Ελισάβετ να λάβουν μέρος στην τελετή. "Περιμέναμε πως τα μέλη της οικογένειας της βασίλισσας θα παραβρίσκονταν στην κηδεία, ωστόσο δεν περιμέναμε τα κατοικίδιά της να είναι παρόντα. Το ότι υπήρξαν μέρος της τελετής αποδεικνύει πως είχε μία δυνατή σύνδεση και δεσμό μαζί τους, που είναι κάτι με το οποίο πολύ άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν", εξήγησε η ειδικός.

Από την άλλη, όπως υπογράμμισε η ψυχολόγος Spillane, η εικόνα αυτή έκανε πιο ανθρώπινη τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε μία δύσκολη συναισθηματικά στιγμή. "Όχι μόνο αυτό, αλλά αρκετοί άνθρωποι βιώνουν δυνατά θετικά συναισθήματα όταν βρίσκονται με τα κατοικίδιά τους και μπορεί να βιώσουν παρόμοια συναισθήματα όταν παρακολουθούν τη σχέση άλλων ανθρώπων με τα δικά τους κατοικίδια", πρόσθεσε.

 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i