Πώς θα καταφέρεις να κοιμηθείς στο αεροπλάνο;

Δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις εν ώρα πτήσης; Δες πώς θα το αλλάξεις!

αεροπλάνο iStock

Αν είσαι από εκείνους που δεν βολεύονται να κοιμηθούν οπουδήποτε, σίγουρα θα έχεις μεγάλο πρόβλημα να κλείσεις μάτι εν ώρα πτήσης σε αεροπλάνο. Και μάλιστα, όταν πρόκειται για ταξίδι πολλών ωρών, καταλήγεις να "χάνεις" την πρώτη μέρα, καθώς θα είσαι νυσταγμένη και κουρασμένη. Από την άλλη, η οικονομική θέση που έχεις κλείσει δεν σε βοηθάει να έχεις τον "προσωπικό" σου χώρο, ώστε να χαλαρώσεις και να οδηγηθείς στην αγκαλιά του Μορφέα. Παρόλα αυτά, σου έχουμε κάποιες συμβουλές για το τι να κάνεις, προκειμένου να καταφέρεις να κοιμηθείς σε πτήση, αν και δεν είναι το δυνατό σου σημείο.

1. Αεροπορική εταιρεία: Αν έχεις χρόνο να ψάξεις, μπορείς να κάνεις μια μικρή έρευνα σχετικά με το μέγεθος των θέσεων στην οικονομική θέση διάφορων εταιρειών, επιλέγοντας εκείνη με το μεγαλύτερο για καλύτερη άνεση.

2. Ώρα πτήσης: Όσο κι αν είναι προτιμότερο να επιλέξεις πρωινή πτήση, ώστε να κερδίσεις όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς στον προορισμό σου, δεν θα ήταν άσχημο να ξεκινούσες μία ημέρα νωρίτερα (ή και όχι), επιλέγοντας βραδινή ή απογευματινή πτήση. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χαλάσεις τον κύκλο του ύπνου σου, φτάνοντας στον προορισμό σου ξεκούραστη και ανανεωμένη.

3. Θέση: Για να σιγουρευτείς πως δεν θα σε σηκώσει κανείς για να επισκεφθεί για παράδειγμα την τουαλέτα, επίλεξε θέση στο παράθυρο. Από την άλλη, το καλύτερο είναι να διαλέξεις τις μπροστινές θέσεις, για να αποφύγεις να βρίσκεσαι κοντά στην τουαλέτα, που συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. 

4. Ρούχα: Δεδομένου ότι θα βρίσκεσαι κάμποσες ώρες στην πτήση, οφείλεις να φοράς άνετα ρούχα που δεν θα σε περιορίζουν στο να κοιμηθείς. Μάλιστα, θα σου φανεί βολικό το να ντυθείς σε layers. Τι σημαίνει αυτό; Φόρα ένα t-shirt, από πάνω μία ζακέτα και ένα φουλάρι. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα έχεις πρόβλημα αν νιώσεις πως ζεσταίνεσαι, καθώς θα αφαιρέσεις τα περιττά από πάνω σου, ούτε αν κρυώνεις καθώς θα έχεις προνοήσει να φορέσεις ζεστότερα ρούχα.

5. Εργαλεία ύπνου: Δυστυχώς, στην οικονομική θέση δεν σου παρέχουν τις ανέσεις της business, γι'αυτό πρέπει να έχεις προνοήσει από πριν, αν στοχεύεις να κοιμηθείς. Στη χειραποσκευή σου μπορείς να έχεις μαζί σου μία μικρή κουβέρτα και ένα μαξιλάρι ταξιδίου, όπως επίσης και μία μάσκα ύπνου και ωτασπίδες για να μειώσεις τους περισπασμούς. 

6. Κινητό: Αντί να το χρησιμοποιήσεις για να δεις μία ταινία ή βίντεο, καλύτερα να αποφύγεις τις οθόνες, επιλέγοντας αντίθετα να ακούσεις χαλαρωτική μουσική ή ένα podcast που θα σε ηρεμήσει. 

7. Ενυδάτωση: Όταν σου προσφέρουν καφέ, προτίμησε να αρνηθείς και να ζητήσεις ένα μπουκάλι με νερό ή ένα χαλαρωτικό τσάι. Στην ίδια λογική, απόφυγε το αλκοόλ που δεν θα σε βοηθήσει να φτάσεις στο επίπεδο του ύπνου. Από την άλλη, προσπάθησε να μείνεις ενυδατωμένη, αλλά μην το παρακάνεις για να μην σε ξυπνούν συνέχεια οι επισκέψεις στην τουαλέτα. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i