Αυτό το είδος γιόγκα θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου

Μια ομάδα ερευνητών κατέληξε στο είδος γιόγκα που πραγματοποιεί σημαντικές εγκεφαλικές διεργασίες σε ό,τι αφορά τον αυτοέλεγχο.

μια γυναίκα κάνει γιόγκα iStock

Αναμφίβολα, οποιαδήποτε μορφή διαλογισμού κι αν επιλέξεις να εξασκήσεις, έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις στιγμές ηρεμίες στον εαυτό σου, για να καταφέρεις να αντεπεξέλθεις στη γρήγορη και συχνά απαιτητική σύγχρονη ζωή. Ωστόσο, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν από λίγα χρόνια, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος διαλογισμού και πιο συγκεκριμένα ένας τύπος γιόγκα που θα ενδυναμώσει τη συγκέντρωσή σου, δίνοντάς σου τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. 

Η γιόγκα για μία ποιοτική ζωή

Είναι γνωστό πως υπάρχουν διάφορα είδη γιόγκα που μπορείς να δοκιμάσεις, όμως ένα συγκεκριμένο θα βελτιώσει την ποιότητα στη ζωή σου, σε σημείο που θα μπορείς να πραγματοποιήσεις σημαντικές αλλαγές στον εγκεφαλό σου. Ο λόγος για τη Σαχάτζα γιόγκα, που οδηγεί τον καθένα που την εξασκεί να φτάσει στο επίπεδο της "μη σκέψης". Σε ένα session Σαχάτζα γιόγκα δεν απαιτείται τόσο σωματική άσκηση, παρά διενεργείται μία ήσυχη, χωρίς σκέψη κατανόηση της ενέργειας που πηγάζει από μέσα σου. Πρόκειται για μία φυσική αφύπνιση που έχει αμέτρητα οφέλη στην υγεία του σώματος και σχετίζεται με την ενέργεια Κουνταλίνι και τη λογική των τσάκρα (ενεργειακά κέντρα). 

Σχετικά με την έρευνα

Μία ομάδα ερευνητών από πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αναζήτησαν τα διαρθρωτικά και λειτουργικά οφέλη της Σαχάτζα γιόγκα, μέσω μελέτης 23 ειδικών του συγκεκριμένου είδους. Πιο αναλυτικά, η ομάδα ερεύνησε τα πάντα από τη λειτουργική σύνδεση των εγκεφάλων τους με τεστ που αφορούσαν τον αυτοέλεγχο και την παρορμητικότητα, τα αποτελέσματα των οποίων συγκρίθηκαν με εκείνα 23 συμμετεχόντων που δεν είχαν εμπειρία διαλογισμού. 

Όπως προέκυψε από τα ευρήματα, η μελέτη επεσήμανε την μακρόχρονη πρακτική της Σαχάτζα γιόγκα και τις θετικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν στη διάρθρωση του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά. "H μακροχρόνια πρακτική του διαλογισμού αυξάνει την άμεση λειτουργική συνδεσιμότητα μεταξύ κοιλιακών και ραχιαίων μετωπιαίων περιοχών εντός εγκεφαλικών δικτύων που σχετίζονται με την προσοχή και τον γνωστικό έλεγχο και μειώνει τη λειτουργική συνδεσιμότητα μεταξύ περιοχών αυτών των δικτύων και περιοχών του δικτύου προεπιλεγμένης λειτουργίας" εξήγησαν οι επικεφαλής της μελέτης. Με απλά λόγια, η έρευνα κατέληξε στο ότι ο διαλογισμός έχει τη δυνατότητα να ενδυναμώσει τη σύνδεση μεταξύ περιοχών του εγκεφάλου που αφορούν την προσοχή και τον έλεγχο και να μειώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη νοητική περιπλάνηση, χάρη στο υψηλό σκορ αυτοελέγχου που σημείωσαν οι ειδικοί της γιόγκα, που αποτελεί απαραίτητη κατάκτηση στις μέρες μας.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i