Τι να δοκιμάσεις λίγο πριν από τον διαλογισμό για να χαλαρώσεις ακόμη περισσότερο

Μία συνήθεια που πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στη ρουτίνα χαλάρωσής σου.

meditation istock

Ύστερα από μία απαιτητική ημέρα στη δουλειά, γυρίζοντας στο σπίτι θέλεις να πας στο "χαρούμενο μέρος" σου για να χαλαρώσεις και να αποβάλεις από πάνω σου όλο το στρες των προηγούμενων ωρών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν τον διαλογισμό για να διατηρήσουν την ψυχική τους υγεία σε φυσιολογικά επίπεδα, ερχόμενοι σε επαφή με την εσωτερική τους ηρεμία, προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε όλα εκείνα που θα ακολουθήσουν. 

Ωστόσο, γνωρίζουμε πως είτε είσαι καινούρια σε αυτό ή έχεις κάποια εμπειρία με τον διαλογισμό, δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Συνεπώς, δεν είναι πάντα εύκολο να καταφέρεις να φτάσεις στην απόλυτη ηρεμία, ησυχάζοντας το μυαλό σου που συνεχώς τρέχει. Ακόμα και σε ένα ήσυχο μέρος που δεν υπάρχει ίχνος φασαρίας, η συγκέντρωση δεν επιτυγχάνεται πάντα, γι'αυτό ίσως θα έπρεπε να προσθέσεις στη ρουτίνα σου την παρακάτω συνήθεια. 

Όπως στη γυμναστική χρειάζεσαι λίγη προθέρμανση για να ξεκινήσεις τις ασκήσεις, έτσι και στον διαλογισμό μπορείς να προετοιμάσεις τον χώρο και τον εαυτό σου για να δεχθεί την χαλάρωση. Αυτό που μπορείς να κάνεις, το οποίο θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις πιθανότητες μιας πιο βαθιάς κατάστασης διαλογισμού είναι μέσω της αρωματοθεραπείας. 

Δώσε τον χρόνο στον εαυτό σου να εισέλθει στη νέα κατάσταση χαλάρωσης, χρησιμοποιώντας την αίσθηση της όσφρησης. Τοποθέτησε σε ένα diffuser το αγαπημένο σου έλαιο ή προμηθεύσου ένα αντίστοιχο σπρέι χώρου. Επίλεξε μυρωδιές που δεν είναι τόσο έντονες και δεν θα σου τραβούν την προσοχή, αλλά θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις .

Οι προτεινόμενες: Τριαντάφυλλο, χαμομήλι, λεβάντα, σανδαλόξυλο, ευκάλυπτος, περγαμόντο, γεράνιο, φασκόμηλο.

Για να παρατείνεις την αίσθηση χαλάρωσης και ύστερα από τη συνεδρία διαλογισμού, μπορείς να βρεις το ίδιο έλαιο σε mist και να το χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια του μπάνιου, στο γραφείο σου στη δουλειά και λίγο πριν κοιμηθείς. Με αυτό τον τρόπο, όταν τα πράγματα φαίνονται να μην έχουν λύση και εσύ είσαι ένα βήμα πριν βγεις εκτός εαυτού, θα έχεις τον τρόπο να ηρεμήσεις. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i