Editorial: Το Πάσχα των παραδόσεων

Το editorial του τεύχους Απριλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Ζευγάρι που κρατά πασχαλινά αβγά istock

Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς οι παραδόσεις μας είναι σαν άγκυρα που μας κρατάει δεμένους με μια θετική πτυχή του παρελθόντος μας. Είναι στοιχείο της αφετηρίας μας και κομμάτι της διαδρομής μας. 

Τα τελευταία χρόνια έχει συμβεί μια μεγάλη αποκαθήλωση (για να χρησιμοποιήσω όρους... Πάσχα) των παραδόσεων. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι τηρώ απαρέγκλιτα τις παραδόσεις μας, ωστόσο κάποιες τις εκτιμώ και τις τιμώ. Μία από αυτές σχετίζεται με την κουζίνα και τις ζυμώσεις που συμβαίνουν σε αυτό το ταπεινό δωμάτιο του σπιτιού. Εκεί συνυπάρχουν γενιές, όπου πάνω από ένα τραπέζι με αλεύρι και ζυμάρια μεταλαμπαδεύουν η μία στην άλλη έθιμα και δοξασίες που αποτελούν μέρος της ταυτότητάς μας. 

Είναι, έτσι, μεγάλη μου χαρά που φιλοξενούμε σε αυτό το τεύχος δύο παραδοσιακές συνταγές πασχαλινών γλυκών από την Τήνο (σελ. 56), τις οποίες μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Νικολέττα Δελατόλα - Φωσκόλου και μας τις μετέφερε μαζί με τη δική της ματιά για το τι σημαίνει Πάσχα στις Κυκλάδες η συνεργάτις του περιοδικού μας Τόνια Ζηλιαναίου.  

Ας είναι αυτό το Πάσχα γλυκό σαν τις τηνιακές λιχουδιές, γεμάτο αγάπη και γαλήνη για όλους μας. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i