6 οφέλη του γιαουρτιού για τον σκύλο σου

Το γιαούρτι μπορεί να προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα στους τετράποδους φίλους μας.

σκύλος iStock

Από τη Γαρυφάλου Αντωνία, Pet Care & Nutrition Consultant, www.pet-astero.gr.

Το γιαούρτι είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά φαίνεται ότι και τα σκυλάκια μας μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του. Γεμάτο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ζωντανές καλλιέργειες, το γιαούρτι μπορεί να προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα στους τετράποδους φίλους μας. 

1)Προβιοτικά για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος

Ένα από τα κύρια οφέλη του γιαουρτιού για τους σκύλους είναι η περιεκτικότητά του σε προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που υποστηρίζουν μια υγιή εντερική χλωρίδα. Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους μπορεί να εμφανιστούν ανισορροπίες στο γαστρεντερικό τους σύστημα, προκαλώντας προβλήματα όπως διάρροια, δυσκοιλιότητα ή δυσάρεστες πεπτικές διαταραχές. Οι ζωντανές καλλιέργειες που περιέχονται στο γιαούρτι μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση και στη διατήρηση μιας ισορροπημένης λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος στους σκύλους, προάγοντας μια καλύτερη πέψη και απορρόφηση θρεπτικών ουσιών.

2)Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και ευεξία ενός σκύλου. Το γιαούρτι περιέχει ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυσή του. Τα προβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι βοηθούν στην ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο εντερικό σύστημα, τα οποία έχουν καθοριστική συμβολή στην ανοσοαπόκριση. Με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, οι σκύλοι μπορεί να έχουν αυξημένη αντοχή σε λοιμώξεις και καλύτερη ικανότητα να αντιμετωπίζουν ασθένειες.

3)Βελτιωμένη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που όχι μόνο βοηθούν στην πέψη, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση προβλημάτων που σχετίζονται με την πέψη στους σκύλους. Εάν ο φίλος σας έχει προβλήματα με την πέψη, όπως ευαισθησίες στα τρόφιμα, αλλεργίες ή διάρροια που σχετίζεται με τη χρήση αντιβιοτικών, η ενσωμάτωση του γιαουρτιού στη διατροφή του μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των ωφέλιμων βακτηρίων στο εντερικό του σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και μείωση των πεπτικών διαταραχών.

4)Πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης

Το γιαούρτι είναι φυσική πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την υγεία όχι μόνο του μυοσκελετικού αλλά και του οργανισμού στο σύνολό του! Το ασβέστιο υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών, ενώ η πρωτεΐνη είναι ουσιώδης για την ανάπτυξη και την ανάπλαση των μυών. Η συμπερίληψη του γιαουρτιού στην ισορροπημένη διατροφή του σκύλου σου μπορεί να εξασφαλίσει τη λήψη αυτών των σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ επιλέγετε πάντα γνήσιο γιαούρτι και όχι επιδόρπια γιαουρτιού!
 

5)Βελτιωμένη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών

Η διατροφή του σκύλου σας μπορεί να ωφεληθεί από την ένταξη γιαουρτιού, καθώς μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από την κανονική/καθημερινή τους διατροφή. Οι ζωντανές καλλιέργειες του γιουρτιού βοηθούν στην διάλυση και στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, εξασφαλίζοντας ότι τα απαραίτητα βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στη διατροφή του σκύλου είναι καλύτερα απορροφήσιμα και βιοδιαθέσιμα στο έπακρο.

Με τη σωστή χρήση, το γιαούρτι μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία του αγαπημένου σου σκύλου. ΜΗΝ διστάσεις να δοκιμάσεις αυτήν τη νόστιμη επιλογή! 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i