Πώς θα βοηθήσεις το κατοικίδιό σου να ζήσει ως τα βαθιά γεράματα

Μερικές πολύτιμες συμβουλές για να διατηρείς υγιή και γερό τον καλύτερό σου φίλο, σε κάθε ηλικία.

κατοικίδιo iStock

Στις μεγαλύτερες αδικίες του κόσμου είναι πως σκύλοι και γάτες, AKA τα πιο δημοφιλή κατοικίδια του ανθρώπου, έχουν πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής από εμάς, που φτάνει με δυσκολία τα 15-16 χρόνια, ανάλογα με τη ράτσα. Ακόμη, όμως, και αυτή η ηλικία δεν είναι δεδομένη για τα αγαπημένα μας ζωάκια.

Αυτό που, εμείς, μπορούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να διατηρήσουμε την καλή τους υγεία, όσο εκείνα μεγαλώνουν και βαδίζουν προς τα γηρατειά. Οι τρόποι για να το πετύχουμε αυτό είναι λίγοι και απλοί, όμως καλό είναι να τηρούνται ευλαβικά:

1. Εσωτερική και εξωτερική αποπαρασίτωση

Η αποπαρασίτωση είναι απαραίτητη για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούνται από εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα, όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια. Στα ηλικιωμένα κατοικίδια συνιστάται ένα περιοδικό πρόγραμμα αποπαρασιτώσεων με καινοτόμες θεραπείες που προσφέρουν μακροχρόνια προστασία.

2. Σχέδιο εμβολιασμού

Όπως και στους ανθρώπους, τα εμβόλια είναι απαραίτητα για την πρόληψη ασθενειών σε σκύλους και γάτες. Σε μεγάλη ηλικία, το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να είναι εξασθενημένο, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείτε το πρόγραμμα εμβολιασμών ενημερωμένο.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i