Ioannina Lake Run 2023: Η ειδυλλιακή διαδρομή, η επιμονή και το πάθος

Συμμετείχαμε στον 17ο γύρο της λίμνης Παμβώτιδας και ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία, σε μία άψογη διοργάνωση με μεγάλο χορηγό την εταιρεία Βίκος

Ioannina Lake Run 2023

Ένα από τα πιο όμορφα δρομικά event της χώρας μας είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε πριν από λίγες μέρες στο ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης Παμβώτιδας, όπου όλοι μαζί έμπειροι και νέοι δρομείς μπήκαμε στη γραμμή εκκίνησης και τρέξαμε στο 17ο Ioannina Lake Run που διεξήχθη στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, με μεγάλο χορηγό την εταιρεία Βίκος που είχε αναλάβει να μας ενυδατώσει και να μας τονώσει πριν και μετά τον αγώνα.

Ioannina Lake Run 2023

Η εμπειρία του να τρέχεις δίπλα στη λίμνη και το καταπράσινο τοπίο ήταν μοναδική, ενώ ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ένα όμορφο ταξίδι που μας έδωσε την ευκαιρία να περάσουμε λίγες μέρες στα Ιωάννινα που αποτελούν έναν πανέμορφο φθινοπωρινό τουριστικό προορισμό.

Ioannina Lake Run 2023

Με επιμονή και πάθος, οι συμμετέχοντες του Ioannina Lake Run αγωνίστηκαν σε αγώνες 30 χλμ., 10 χλμ., και 5 χλμ. καθώς επίσης και 30 χλμ. δυναμικό βάδην, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διάφορες αθλητικές δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Ο γύρος της λίμνης ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχής, με 1.551 δρομείς να τερματίζουν στον αγώνα 30 χλμ., δείχνοντας την ολοένα αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου.

Ioannina Lake Run 2023

Νικητής στους άνδρες στέφθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Κώστας Σταμούλης, με χρόνο 1.36.40, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, καταρρίπτοντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το υφιστάμενο ρεκόρ, με χρόνο 1.54.26.

Τον θαυμασμό μας κέρδισαν οι τρεις αθλητές με αναπηρία που συμμετείχαν καταχειροκροτούμενοι. Ο λόγος για τον Διογένη Τσώνη, που έτρεξε με χειρήλατο ποδήλατο, τον Χάρη Ασλανίδη, με νωτιαία μυϊκή ατροφία που έτρεξε με αμαξίδιο το οποίο κινούσαν δύο συνοδοί του, και τον Γεώργιο Παρίσση, άτομο με προβλήματα όρασης, που συμμετείχε με τον Οδυσσέα Κουκέση ως συνοδηγό.

Στον αγώνα των 5 χλμ συμμετείχαν 729 δρομείς με μεγάλο νικητή τον Νέστορα Κολιό, ο οποίος κέρδισε το τέταρτο χρυσό του μετάλλιο.

Συγκινητική ήταν και η φετινή συμμετοχή στον παραλίμνιο δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, όπου 45 άτομα έδειξαν το μεγαλείο της ψυχής τους και έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα συμπερίληψης και ίσων ευκαιριών στον τομέα του αθλητισμού.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και για το Lake Run Kids Race όπου 300 μαθητές των τεσσάρων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, έτρεξαν υπό την επίβλεψη γυμναστών και με υπερηφάνεια φόρεσαν τα μετάλλιά τους.

Ioannina Lake Run 2023

Ιδιαίτερη απήχηση είχε και το Family Run με τις οικογένειες να λαμβάνουν τις θέσεις τους στη γραμμή εκκίνησης, με τον παραλίμνιο δρόμο να γεμίζει παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μπαμπάδες, μαμάδες, θείες και θείους.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρις στη συμβολή της εταιρείας Βίκος που ήταν μέγας χορηγός του θεσμού, ενυδατώνοντας δρομείς, εθελοντές και παρευρισκόμενους και παρέχοντας τον αθλητικό εξοπλισμό.

Ioannina Lake Run 2023

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα όλες τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν το αθλητικό ιδεώδες και στηρίζουν την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, κατοχυρώνοντάς την ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό που παρέχει άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τον τόπο.

Πρόκειται για μία εταιρεία που με υπερηφάνεια στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προωθούν το ευ αγωνίζεσθαι, με κύριο γνώμονα την παροχή ενός περιβάλλοντος ισότητας και ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο.

Ioannina Lake Run 2023

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i