Instant hydration: 3 πανεύκολοι τρόποι για άμεση ενυδάτωση του προσώπου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Οι μικρές κινήσεις μέσα στη μέρα που θα κάνουν τη διαφορά.

skin istock

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας, των χειλιών και του λαιμού είναι μια ολόκληρη διαδικασία, που μπορεί να φαντάζει χρονοβόρα, είναι όμως απόλυτα αναζωογονητική και αποτελεσματική, εφόσον τηρείται σταθερά και εντατικά. Γι' αυτό και προτείνεται να ακολουθείται μια ρουτίνα περιποίησης καθημερινά, ώστε η επιδερμίδα μας να είναι υγιής και λαμπερή όλο τον χρόνο.

Και δεν χρειάζεται να είναι μια 10-step ρουτίνα, με δεκάδες διαφορετικά μπουκαλάκια - αρκούν μια καλή ενυδατική κρέμα, το σέρουμ αλλά και ο βαθύς καθαρισμός που θα βοηθήσει τα συστατικά των skincare προϊόντων να εισχωρήσουν βαθύτερα και πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα. 

Νιώθεις ταλαιπωρημένα τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές; Η μάσκα μαλλιών για αναδόμηση που χρειάζεσαι asap

Τι γίνεται ωστόσο εκείνες τις ημέρες που κάπως αμελείς το skincare λόγω έλλειψης χρόνου ή κούρασης; Η τι μπορείς να κάνεις αν απλά θέλεις ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η λύση είναι να ενσωματώσεις μικρές "ενέσεις" ενυδάτωσης μέσα στην ημέρα σου. Και εξηγούμαστε: μπορείς να κατανείμεις την φροντίδα του δέρματός σου μέσα στη μέρα χρησιμοποιώντας διαφορετικά προϊόντα σε διάφορες στιγμές. Τα πιο βασικά (και που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου) είναι τα παρακάτω:

#1. Face mist

Πρόκειται για φόρμουλες που εκτός από υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, περιέχουν επίσης υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη, αλλά και άλλα ωφέλιμα στοιχεία όπως για παράδειγμα ροδόνερο, και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη, ενδυναμώνοντας τον επιδερμικό φραγμό της επιδερμίδας. Έχε πάντα ένα μαζί σου στην τσάντα, στο γραφείο ακόμα και στο αμάξι, ώστε να ψεκάζεις την επιδερμίδα σου όποτε τη νιώθεις αφυδατωμένη. Η δροσιά και η ανακούφιση που θα νιώσεις θα είναι απέραντη!

Αυτό είναι το hair accessory της χρονιάς - και αναβαθμίζει και το πιο απλό χτένισμα

#2. Αντηλιακό

Φρόντισε ακόμα και το αντηλιακό που εφαρμόζεις κάθε πρωί να έχει στοιχεία που ενυδατώνουν το δέρμα σου. Αντηλιακά με υαλουρονικό οξύ ή άλλα ενυδατικά στοιχεία είναι ό,τι καλύτερο. Έτσι, αφού (ελπίζουμε ότι) θα ανανεώνεις την αντηλιακή προστασία μέσα στη μέρα, θα χαρίζεις και μια ανάσα ενυδάτωσης στην επιδερμίδα σου. Σε σπάνιες περιπτώσεις (πχ όταν είσαι διακοπές και έχεις ξεχάσει την ενυδατική σου) μπορείς να την παραλείψεις αν το αντηλιακό σου είναι (και) ενυδατικό. 

#3. Lip Balm

Κράτα ενυδατωμένα και απαλά και τα χείλη σου, απλώνοντας συχνά μέσα στη μέρα το αγαπημένο σου lip balm.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i