Η επιστήμη μίλησε: Τόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά σου για να ξεπεράσει έναν χωρισμό

Για την ακρίβεια μιλά με πολύ συγκεκριμένους αριθμούς.

καρδια iStock

Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει απειλητικά. Για κάποιους, είναι απλώς μία αδιάφορη μέρα ενώ για άλλους, για τους ερωτευμένους, είναι μία μέρα γιορτής. Φυσικά, υπάρχουν και οι πρόσφατα χωρισμένοι που μεταξύ μας, μάλλον θα προτιμούσαν να προσπεράσουν την 14η του μήνα και να περάσουν απευθείας στη 15η. Τι να κάνουμε, συμβαίνουν και αυτά.

Όσοι έχουμε χωρίσει κοντά στις 14 Φλεβάρη μάλιστα, ξέρουμε τον εκνευρισμό με τα ζευγάρια που γιορτάζουν και τα stories γεμάτα καρδιές και αγάπη στα σόσιαλ μίντια, την κακή διάθεση κάθε φορά που περνάμε έξω από στολισμένη βιτρίνα κάποιου ζαχαροπλαστείου ή κάποιου ανθοπωλείου αλλά και τον πόνο. Γιατί η ραγισμένη καρδιά πονάει, ας είμαστε ειλικρινείς. Αλλά, για πόσο; Πόσο χρόνο χρειάζεται η καρδιά για να γίνει καλά; Η επιστήμη και σε αυτό το ερώτημα, έχει την απάντηση.

Για την ακρίβεια, η Compare The Market AU διεξήγαγε έρευνα για τις ανάγκες της οποίας, ρώτησε χωρισμένους πώς και πότε ξεπέρασαν τον χωρισμό τους.

Ιδού τα αποτελέσματα:

1. O μέσος άνθρωπος χρειάζεται λίγο περισσότερο από 10 μήνες για να ξεπεράσει την στενοχώρια από έναν χωρισμό και να αρχίσει να ξαναβγαίνει. Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν πληγωθεί πάνω από μία φορά, ενώ το 1/4 πάνω από δύο φορές.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i