Αν κάνεις αυτό το πράγμα το πρωί κινδυνεύει η καλοσύνη σου

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί και βάζεις σε κίνδυνο την καλοσύνη σου;

mobile istock

Μήπως το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να διαβάζεις τις ειδήσεις και τι γίνεται στον κόσμο; Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που ένιωσες μετά από ένα ακόμη scroll: τα κακά νέα είναι κακά νέα για την ευημερία αλλά και την καλοσύνη σου.

Ωστόσο υπάρχει αντίδοτο: Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Essex και του Sussex βρήκαν ό,τι πιο κοντινό σε μια θεραπεία για τα αρνητικά νέα.

Τα ευρήματα των ερευνητών για τις κακές ειδήσεις

Στη μελέτη τους οι ερευνητές παρουσίασαν ειδήσεις σε 1.800 συμμετέχοντες. Κάποιοι διάβασαν μόνο τα άσχημα νέα, τα οποία περιείχαν πλάνα τρομοκρατίας και σκληρότητας κατά των ζώων.

Σε άλλους παρουσιάστηκε μια αρνητική ιστορία, ακολουθούμενη από πράξεις ηρωισμού και φιλανθρωπίας. Όταν τους ζητήθηκε να αναφέρουν τη διάθεσή τους πριν και μετά, οι συμμετέχοντες της τελευταίας ομάδας ανέφεραν μικρότερη πτώση στη διάθεση ενώ είχαν πιο θετική άποψη για την ανθρωπότητα γενικά.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η παρακολούθηση ανιδιοτελών πράξεων επέτρεψε στους συμμετέχοντες να διατηρήσουν την πίστη τους στην καλοσύνη των άλλων, κάτι που απειλούνταν από τις αρνητικές ιστορίες. Όπως πάντα, η ισορροπία είναι το κλειδί!

Οι ερευνητές πάντως ελπίζουν ότι τα αποτελέσματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Plos One, θα ωθήσουν τα μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν τις ειδήσεις με πιο θετικό τρόπο καθώς και εποικοδομητικό ή προσανατολισμένο στη λύση για πολύπλοκα, σημαντικά ζητήματα.

Δες και αυτό: Η καλοσύνη είναι επιλογή: Πώς δείχνουμε στα παιδιά ότι η καλοσύνη συμφέρει;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i