5 φυτά που εξουδετερώνουν τις τοξίνες στο σπίτι

Μπορείς να εξουδετερώσεις τις τοξίνες στο σπίτι σου και ταυτόχρονα να το ομορφύνεις με έναν πολύ φυσικό τρόπο: να βάλεις κάποια φυτά.

γυναίκα ποτίζει φυτά που εξουδετερώνουν τις τοξίνες istock

Το ήξερες ότι στον αέρα του σπιτιού σου κυκλοφορούν τοξίνες, και μπορεί να είναι πέντε φορές πιο μολυσμένος σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον; Τοποθετώντας συγκεκριμένα φυτά σε στρατηγικά σημεία, θα καθαρίσουν τον αέρα και τις τοξίνες και θα ωφελήσουν την υγεία σου.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τις τοξίνες στον αέρα του σπιτιού σου. Όταν επιλέγεις φυτά για το σπίτι, λάβε υπόψη το επίπεδο φωτισμού και την υγρασία. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξεις φυτά που δεν είναι τοξικά για τα κατοικίδια ζώα, εάν έχεις.

Ποιο φυτό πρέπει να έχεις στο γραφείο σου και γιατί

5 φυτά που εξουδετερώνουν τις τοξίνες

  1. Σανσιβέρια
  2. Γαρδένια
  3. Αρέκα 
  4. Κισσός 
  5. Πόθος

1. Σανσιβέρια

φυτό που εξουδετερώνει τις τοξίνες
istock

Αυτό το ανθεκτικό φυτό είναι γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά φορμαλδεΰδη, ξυλόλιο και βενζόλιο. Είναι επίσης πολύ εύκολο στη φροντίδα του,

2. Γαρδένια 

φυτό που εξουδετερώνει τις τοξίνες
istock

Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και μπορείς να βελτιώσεις τη διάθεσή σου μυρίζοντας τα άνθη της, υποστηρίζεται σε μελέτη του Πανεπιστημίου Ράτγκερς.

3. Αρέκα 

φυτό που εξουδετερώνει τις τοξίνες
istock

Το ιδιαίτερα ψηλό αυτό φυτό –το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 180 εκ.– έχει την ιδιότητα να φιλτράρει σωματίδια που μεταφέρονται με τον αέρα, ενώ τα υγρά του φύλλα κρατούν τα αλλεργιογόνα μακριά από την ευαίσθητη μύτη σου!

4. Κισσός 

φυτό που εξουδετερώνει τις τοξίνες
istock

Εξουδετερώνει τα χημικά που απελευθερώνονται από εκτυπωτές και φαξ και προκαλούν πονοκεφάλους ή αίσθημα ναυτίας, σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζιας.

5. Πόθος

φυτό που εξουδετερώνει τις τοξίνες
istock

Μειώνει τα επίπεδα του όζοντος στους εσωτερικούς χώρους, βοηθώντας σε να απαλλαγείς από πόνους στο στήθος, βήχα και ενοχλήσεις στο λαιμό που προκαλούνται από αυτό το αέριο, αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πεν Στέιτ.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις

Εκτός από την προσθήκη φυτών εσωτερικού χώρου, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ποιότητα του αέρα στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Αερισμό του σπιτιού τακτικά.
  • Χρήση μη τοξικών καθαριστικών και προϊόντων βαφής.
  • Αποφυγή καπνίσματος μέσα στο σπίτι.
  • Διατήρηση χαμηλής υγρασίας στο σπίτι.

Με την υιοθέτηση αυτών των μέτρων, θα δημιουργήσεις ένα πιο υγιεινό και άνετο περιβάλλον για εσένα και την οικογένειά σου.

12 φυτά εσωτερικού χώρου ιδανικά για την κρεβατοκάμαρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i