3 πρωινές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο αποδοτική στη δουλειά

Ακολούθησε αυτές τις 3 πρωινές συνήθειες και βάλε στόχο την... προαγωγή!

γυναίκα με πρωινές συνήθειες κάθεται στο μπαλκόνι το πρωί istock

Εάν θέλεις να είσαι αποδοτική στη δουλειά σου αλλά και χαρούμενη ενσωμάτωσε τις παρακάτω 3 πρωινές συνήθειες. Όταν ξεκινάς τη μέρα σου με τον σωστό τρόπο μειώνεις το άγχος σου και αυξάνεις τα επίπεδα ενέργειας και ευτυχίας. 

Οι επιστήμονες και οι διευθύνοντες σύμβουλοι εξυμνούν τα οφέλη της καθιέρωσης μιας πρωινής τελετουργίας για δεκαετίες, υπάρχουν εκείνοι που σηκώνονται στις 4:30 π.μ. κάθε μέρα και ολοκληρώνουν μια προπόνηση πριν ανατείλει ο ήλιος, και άλλοι που απολαμβάνουν την ησυχία του πρωινού με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και διάβασμα.

Αλλά τα πρωινά είναι δύσκολα. Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να πατήσεις "snooze" στο ξυπνητήρι, όταν οι σκέψεις για όλα όσα πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας πλημμυρίζουν το μυαλό σου ή δεν θέλεις να αφήσεις το κρεβάτι σου.

Υπάρχουν οφέλη που υποστηρίζονται από την επιστήμη: έρευνες έχουν δείξει ότι μια συνεπής πρωινή ρουτίνα μπορεί να μειώσει το άγχος, να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειάς σου και να βελτιώσει την παραγωγικότητά σου στην εργασία.

8 πρωινές συνήθειες που καταστρέφουν το σώμα σου

Οι 3 πρωινές συνήθειες

Οι παρακάτω 3 πρωινές συνήθειες θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αποδοτική και χαρούμενη στη δουλειά:

1. Ξύπνα νωρίς και κάνε ένα κρύο ντους

Ξεκινώντας τη μέρα σου νωρίς σου δίνει χρόνο να συγκεντρωθείς και να οργανωθείς πριν ξεκινήσουν οι απαιτήσεις της δουλειάς. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, είτε διαβάζοντας, κάνοντας διαλογισμό ή απλά απολαμβάνοντας ένα ήσυχο πρωινό.

Το κρύο ντους μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά θα σε ξυπνήσει, θα τονώσει την κυκλοφορία σου και θα βελτιώσει τη διάθεσή σου.

2. Γυμνάσου

Η σωματική άσκηση είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ενέργεια και να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Ακόμα και μια σύντομη βόλτα με το κατοικίδιό σου ή μερικές διατάσεις θα κάνουν μεγάλη διαφορά.

3. Δημιούργησε μια λίστα με το τι πρέπει να κάνεις

Κατέγραψε τα 3-5 πιο σημαντικά πράγματα που θέλεις να πετύχεις στην ημέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις την προσοχή σου και να αποφύγεις τους περισπασμούς.

Εκτός από αυτές τις 3 βασικές συνήθειες, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την πρωινή σου ρουτίνα:

  • Φρόντιζε να κοιμάσαι αρκετά.
  • Φάε ένα υγιεινό πρωινό.
  • Άκουσε χαλαρωτική μουσική.
  • Αφιέρωσε λίγο χρόνο για ευγνωμοσύνη.
  • Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή ή ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείς την πρόοδό σου.

Πειραματίσου και βρες τι λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Με λίγη προσπάθεια, θα υιοθετήσεις καλές πρωινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου και να ζήσεις μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Οι 7 πρωινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i