Σε ζηλεύουν στο γραφείο;

Σίγουρα είναι καλύτερα από το να σε λυπούνται. Δε νομίζεις;

career jealousy istock

Τα πάντα μπορεί να προκαλέσουν ζήλια: χρήματα, εμφάνιση, φήμη, ένα ορισμένο ταλέντο. Κάνε το φθόνο των άλλων πηγή παρακίνησης στη ζωή σου και αντιμετώπισέ τον αποτελεσματικά.

6 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35

1. Δείξε ανωτερότητα

Μην επιτρέπεις στους άλλους να σου στερούν την ευχαρίστηση που νιώθεις σε σχέση με τα προτερήματά σου, τις επιτυχίες σου ή τις θετικές σου εμπειρίες. Να είσαι περήφανη για όλα αυτά αλλά να μην τα επιδεικνύεις.

2. Διατήρησε την αυτοπεποίθησή σου

Όταν ο φθόνος κρύβεται πίσω από κοπλιμέντα μη μειώνεις τον εαυτό σου λέγοντας "ω αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας”. Να αναγνωρίζεις τα επιτεύγματα: "ναι όντως ήταν καλή δουλειά”.

3. Μην επιτρέπεις τους άλλους να σε μειώνουν

Αν κάποιος σε ζηλεύει χρησιμοποιεί το παλιό κόλπο "σιγά δεν ήταν κάτι σοβαρό”. Η καλύτερη απάντηση: "Γιατί το λες αυτό; Εγώ το αντιμετώπισα με μεγαλύτερη σοβαρότητα, όπως άλλωστε θα μπορούσες να είχες κάνει και συ σε ανάλογη φάση, έτσι δεν είναι;”

4. Ζήτα εξηγήσεις

Αν ένα πρόσωπο πραγματικά σου κάνει κακό (παρενόχληση, συκοφαντίες στον προϊστάμενο, κακόβουλο κουτσομπολιό κλπ) ζήτα του εξηγήσεις, παραθέτοντας με ηρεμία τα γεγονότα. Μην κάνεις θέμα τη ζήλια του, θα το αρνηθεί. Πες του στα ίσια πόσο σε πληγώνει η συμπεριφορά του: "Και σένα θα σε πλήγωνε αυτό, σωστά;”

5. Κράτα θετική στάση

Είναι σημαντικό να διατηρήσεις μια θετική στάση στο χώρο εργασίας, ακόμα κι αν νιώθεις ότι σε ζηλεύουν. Απόφευγε να καυχιέσαι για τα επιτεύγματά σου ή να μιλάς αρνητικά για τους άλλους. Αντίθετα, εστίασε στο να είσαι συνεργάσιμη και υποστηρικτική προς τους συναδέλφους σου.

6. Συνέχισε να κάνεις τη δουλειά σου

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τη ζήλια είναι να εστιάσεις στη δική σου δουλειά και να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Μην αφήνεις την αρνητικότητα των άλλων να σε επηρεάσει. Συνέχισε να εργάζεσαι σκληρά και να πετυχαίνεις τους στόχους σου, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η συμπεριφορά σου δεν συμβάλλει στο αίσθημα ζήλιας των άλλων. Απόφευγε να καυχιέσαι για τα κατορθώματά σου ή να μιλάς αρνητικά για τους άλλους. 

Ζήλια: Πώς θα την αντιμετωπίσεις με αξιοπρέπεια και υγιή τρόπο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i