Υπάρχει το τέλειο στήθος; Οι 3 τεχνικές που θεωρούνται πιο αποτελεσματικές

Και απευθύνονται σε γυναίκες και άντρες.

woman summer iStock

Υπάρχουν 3 αποτελεσματικές τεχνικές πλαστικής χειρουργικής που προσφέρουν εξαιρετικά, φυσικά, άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα σε γυναίκες και άντρες που επιθυμούν να αποκτήσουν το τέλειο στήθος. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Η αυξητική στήθους (για γυναίκες).
  2. Η ανόρθωση στήθους (για γυναίκες).
  3. Η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας (για άντρες).

1. Αυξητική Στήθους

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος για αυξητική στήθους αποτελεί η τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, ενώ μία ακόμη επιλογή είναι και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού. Ακόμη, μία σύγχρονη και ασφαλής επιλογή για την τοποθέτηση των ενθεμάτων είναι η μέθοδος subfascial (κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός) με πληθώρα πλεονεκτημάτων, τα οποία είναι τα εξής:

  • Φυσικό αποτέλεσμα.
  • Δεν φαίνεται ότι η ασθενής έχει κάνει κάποια επέμβαση.
  • Όταν ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί την "τσέπη", δεν επεμβαίνει στην ανατομία του μαζικού αδένα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
  • Ανώδυνη διαδικασία.
  • Άμεση ανάρρωση.

2. Ανόρθωση Στήθους

Ανάλογα με τον βαθμό πτώσης του στήθους, εφαρμόζονται διάφορες τεχνικές για ανόρθωση στήθους. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η επανατοποθέτηση του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω πιο ψηλά, με τουλάχιστον μία ουλή γύρω από τη θηλαία άλω.

Οι σύγχρονες τεχνικές της κάθετης μαστοπλαστικής προσθέτουν μια ακόμη κάθετη ουλή από τη θηλή ως την υπομάστιο και μία μικρή σε κάποιο τμήμα στην υπομάστιο. Σε περιπτώσεις εκσεσημασμένης τρίτου βαθμού πτώσης, χρησιμοποιείται τεχνική που αφήνει μεγαλύτερες ουλές.

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί με την αυξητική στήθους, προσφέροντας εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα (ταυτόχρονη ανόρθωση και αύξηση του μεγέθους του στήθους) και αποφυγή της δεύτερης χειρουργικής επέμβασης, κάτι που όμως απαιτεί μεγάλη χειρουργική εμπειρία.

3. Γυναικομαστία

Στις περισσότερες περιπτώσεις γυναικομαστίας παρατηρείται και αύξηση του λιπώδους ιστού. Αρχικά, εφαρμόζεται λιποαναρρόφηση High Definition Vaser Lipo ή P.A.L. στο στήθος. Στη συνέχεια, αν ο μαζικός αδένας είναι μεγάλος, αφαιρείται μέσω μικρής τομής στη θηλή.

Αν υπάρχει περίσσεια δέρματος, γίνεται τομή γύρω από τη θηλαία άλω, για να μην φαίνεται όσο γίνεται η ουλή, και αφαιρείται αυτή η περίσσεια. Η επέμβαση αποκαθιστά το περίγραμμα του στήθους και βελτιώνει την όψη της θηλαίας άλω. Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, βελτιώνεται και η ψυχολογία του άντρα, καθώς αποκτά περισσότερο αρρενωπή εμφάνιση, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ευχαριστούμε τον Dr. Δημήτρη Κεραστάρη, https://drkerastaris.gr/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i