«Θέλω να αγαπώ το σώμα μου»: Έτσι θα το πετύχεις σύμφωνα με τη life coach!

Μήπως τα κιλά και η σωματική διάπλαση σε απασχολούν πολύ, ενώ ίσως θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο η αυτοβελτίωση και η εξέλιξή σου;

woman-with-coffee-scrub-in-a-heart-shape-on-back-picture-id621615258 Credit:visoook

Γράφει η δρ Νάνσυ Μαλλέρου, coach, oμιλήτρια, συγγραφέας, Founder & CEO Life Clinic Group.

Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου της Catherine Bensaid, αναφέρομαι στο σώμα σου, στο σώμα μου, σ’ αυτό το σημαντικό κομμάτι της εικόνας μας που αποτελεί πάντα το θέμα συζήτησης και σύγκρισης.

Τις προάλλες μια καλή φίλη μου μου ανέφερε αυθόρμητα ότι έχει χάσει τη φόρμα της τελευταία και μάλιστα έχει πάρει περισσότερα κιλά από ποτέ. «Πένυ, δε σου φαίνεται καθόλου, δεν το βλέπω αυτό που λες» της απάντησα πολύ ειλικρινά, για να πάρω μία από τις ωραιότερες απαντήσεις:

«Νάνσυ, δεν το βλέπεις, γιατί δεν το βλέπω κι εγώ», εννοώντας φυσικά ότι αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που βλέπει τον εαυτό της και βεβαίως στην πεποίθησή της ότι σύντομα θα καταφέρει να ξαναείναι όπως πριν. Τα κιλά λοιπόν και γενικά η σωματική διάπλαση, ναι, απασχολούν πολύ, αλλά αναρωτιέμαι αν απασχολούν το ίδιο πολύ όπως η αυτοβελτίωσή μας, η εξέλιξή μας, η επικοινωνία μας με τους γύρω μας και τόσα άλλα.

Διάβασε επίσης: Ήξερες πως κάνεις κι εσύ body shaming; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις γι'αυτή την «επιδημία»

Η άσκηση

Ίσως ακούγεται κλισέ, αλλά, ναι, θα το γράψω κι εγώ για πολλοστή φορά, η διαρκής ενασχόληση με το σώμα και την εμφάνισή σου σου «τρώει» πολύτιμο χρόνο από άλλα πολύ πιο σημαντικά και δημιουργικά και πολλές φορές σε καθιστά και ανήμπορη (ή τεμπέλα) για να βγεις να περπατήσεις ή να προσέξεις λίγο παραπάνω τη διάθεση ή τη διατροφή σου. Εκτός από τις περιπτώσεις λοιπόν που χρήζουν άλλης αντιμετώπισης και θεραπείας με τη βοήθεια ειδικών, περνάω στο «ζουμί» με μια άσκηση που θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα σε βάθος και θα σε κάνουν να αγαπήσεις αυτό που είσαι.

Αυτή τη φορά δε θα σου δώσω τις λύσεις και τις προτάσεις έτοιμες, αλλά θα σε ενθαρρύνω να ασχοληθείς πιο συνειδητά για να δεις από μια άλλη οπτική τα πράγματα: Πάρε χαρτί, μολύβι και χρώματα και γράψε τους τρεις πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους:

  • Δεν είσαι ευxαριστημένη με το σώμα σου.
  • Οι γύρω σου δεν είναι χαρούμενοι με αυτό που βλέπουν.
  • Έχεις μείνει αρκετό καιρό χωρίς να κάνεις κάτι γι’ αυτό.
  • Αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια.
  • Θα είσαι χαρούμενη με το νέο αποτέλεσμα.
  • Θα είναι και οι γύρω σου χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.
  • Από σήμερα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές υπολόγισε για πόσο χρόνο ακόμη είσαι διατεθειμένη να ζεις έτσι (όχι χαρούμενη): Μία μέρα; Ένα μήνα; Ένα χρόνο;
  • Διάβασε τις απαντήσεις και αναγνώρισε πόσο ειλικρινείς είναι. Συνειδητοποιείς κάτι που μέχρι τώρα δε γνώριζες;
  • Κράτησε τις απαντήσεις σου σε ένα σημείο που θα τις βλέπεις συχνά και στήσε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα δράσης για κάθε λόγο που σε κρατάει πίσω.
  • Ξεκίνα την προσπάθεια στο χρονικό σημείο της έναρξης που έχεις ορίσει, εάν ακόμα πιστεύεις ότι το σώμα σου φταίει που δεν είσαι καλά, και ακολούθησε με πείσμα και όλα αυτά που είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις καλά πως μπορούν να σε βοηθήσουν (άσκηση, αυτογνωσία, διατροφή, καλή επικοινωνία κ.λπ.).

Ανυπομονώ να μου πεις στο τέλος πόσο θα έχει αλλάξει όχι το σώμα σου, αλλά εσύ η ίδια!

Διάβασε επίσης: Ο οδηγός βήμα-βήμα από την coach για να αγαπήσεις το σώμα σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i