Πώς θα αποκτήσεις δημιουργικότητα; Υπάρχουν τρόποι για να την αναπτύξεις

Η δημιουργικότητα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο.

painting-and-drawing-in-art-studio-picture-id1015480940

Η δημιουργικότητα σχετίζεται με το να βρίσκεις νέους τρόπους να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και να προσεγγίζεις καταστάσεις. Και αυτή η ικανότητα δεν εντοπίζεται μόνο στους καλλιτέχνες, στους μουσικούς ή στους συγγραφείς. Είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους τους ανθρώπους, και υπάρχουν τρόποι για να την αναπτύξεις.

Αποφασιστικότητα

Το πρώτο βήμα είναι να πιστέψεις πραγματικά ότι υπάρχει μια πολύ δημιουργική σου πλευρά. Θέσε στόχους, και φτιάξε μια λίστα με όλα αυτά που θέλεις να κάνεις, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς.

Εξειδικεύσου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου, είναι να γίνεις ειδικός σε ένα τομέα. Με το να έχεις σφαιρική, ενδελεχή, και ουσιαστική γνώση ενός αντικειμένου θα είναι πιο εύκολο να σκεφτείς καινούριες και πρωτοποριακές τακτικές.

Περιέργεια

Τροφοδότησε την περιέργεια σου. Οτιδήποτε σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, οτιδήποτε σε εμπνέει, ψάξ' το, ερευνησέ το, ενημερώσου γι' αυτό. Μην αφήνεις καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι δημιουργικά περιέργοι άνθρωποι οδηγήθηκαν στην επιτυχία, απλά από μία περιέργεια την οποία τροφοδότησαν.

Ρίσκαρε

Για να μπορέσεις να ανταπτύξεις τη δημιουργικότητά σου θα πρέπει να ρισκάρεις. Και όταν λέμε ρίσκο, δεν εννοούμε επιπόλαιες βιαστικές αποφάσεις. Αλλά για να διαγράψεις την οποιαδήποτε επιτυχημένη πορεία, θα χρειαστεί να ρισκάρεις ελεγχόμενα, όταν θα βρεθείς σε ένα σταυροδρόμι. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου, συνυπολόγισε κινδύνους και όλες τις παραμέτρους, και υποδέξου τη δημιουργικότητα στη ζωή σου.

Αυτοπεποίθηση

Η ανασφάλεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου, μπορεί να μειώσει τη δημιουργικότητα σου. Οι δημιουργικοί και πρωτοποριακοί άνθρωποι έχουν πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Εμπνεύσου από αυτούς και ανάπτυξε την πιο σημαντική δεξιότητα: την αυτοπεποίθηση.

Δημιούργησε χρόνο

Ακόμα και αν η ζωή σου ή η δουλειά σου δεν διέπεται από δημιουργικότητα, μπορείς να την εντάξεις στη ζωή σου, με το να αρχίσεις να παρακολουθείς ένα μάθημα ή οτιδήποτε σε εκφράζει ακόμα και αν δεν θα σου χρησιμεύσει στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Θα χρησιμεύσει στην ανάπτυξη του χαρακτήρα σου, και στην ξεδίπλωση ακόμα και κρυφών ταλέντων, που μπορεί να έχεις και να μην γνωρίζεις.

Ζήσε

Η δημιουργικότητα δε δημιουργείται από μόνη της. Δημιουργικοί άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν ερεθίσματα, βιώματα, που βγαίνουν, που παρατηρούν, που ταξιδεύουν, που επισκέπτονται μουσεία, θέατρα, εκθέσεις που ζουν μια ζωή «μέσα σε όλα».

Ξεπέρασε το φόβο της αποτυχίας

Ο φόβος ότι μπορεί να αποτύχεις ή να κάνεις λάθος μπορεί να παραλύσει την όλη διαδικασία. Όποτε συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να έχει τέτοια αισθήματα, υπενθύμισέ του ότι τα λάθη είναι και αυτά μέρος αυτής της προσπάθειας....Απεγκλωβίσου από στεγανά, κοινωνικά πρέπει, και κοινωνικά αποδεκτές συνταγές επιτυχίας.... Άνοιξε τη... χαραμάδα στην δημιουργικότητα και αυτή θα αλλάξει τη ζωή σου...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i