Έρευνα: Τα social media μας συμφιλίωσαν με το σώμα μας!

Η είδηση που θα αποστομώσει τους επικριτές των social media!

54bcca68b25b4557ae94b4480f325577

Μια έρευνα που δημοσίευσε μέσα στο 2016 η Ένωση Αμερικανών Ψυχολόγων, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες είναι κατά 3,3 βαθμούς λιγότερο απογοητευμένες με το σώμα τους, σε σχέση με 31 χρόνια πριν. Και αν 3,3 βαθμοί δεν φαίνονται αρκετοί, αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό 28%, όπως δήλωσε ο αρχηγός της έρευνας Bryan Karazsia.

Αυτό σημαίνει ότι γενικότερα, οι περισσότερες από εμάς είναι κατά 28% λιγότερο απογοητευμένες με το σώμα τους, το οποίο ακούγεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το photoshop και τα άψογα επεξεργασμένα bikini bodies στο instagram.

c4a68d1fb48a4e67a699dc3878b035b2

Στην πραγματικότητα, αυτό δείχνει ότι τα social media επέδρασαν θετικά στο πώς βλέπουμε το σώμα μας. "Πριν τα social media, ο αριθμός των μέσων που καθόριζαν τι εικόνες του γυναικείου σώματος θα προβάλλονται, ήταν περιορισμένος”, εξηγεί η εκδότρια fitness περιοδικού Amy Keller Laird. "Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη προβολή plus-sized σωμάτων και υποστηρικτών της συμφιλίωσης με το σώμα και υπάρχει ένα κύμα απόψεων που υποστηρίζουν ότι έχουν κουραστεί να βλέπουν μόνο έναν συγκεκριμένο σωματότυπο”. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλο και περισσότερα περιοδικά αφιερώνουν εξώφυλλα σε γυναίκες με διαφορετικό σωματότυπο όπως το plus-sized μοντέλο Ashley Graham.

Διάβασε περισσότερα στο Madamefigaro.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i