Εσύ τι σχέση έχεις με το smartphone σου;

Σου παρουσιάζουμε 5 τρόπους για να το χρησιμοποιείς με πραγματικά smart τρόπο!

7969c724d28242a38a7234badf39ff11

Τo smartphone έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας, αφού πλέον τα κινητά έχουν μετατραπεί σε απαραίτητα εργαλεία της καθημερινότητάς μας, έχοντας ξεπεράσει τη χρήση τους ως απλά τηλέφωνα. Η αλήθεια είναι πώς η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε σήμερα, έχοντας βοηθήσει σημαντικά στην ενημέρωση της επικαιρότητας.

Από την άλλη πλευρά όμως, η ολοένα αυξανόμενη χρήση των smartphone και κατ' επέκταση των social media, έχει προκαλέσει θέματα συναισθηματικής φύσεως όπως άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία, με κυριότερο target group τα παιδιά και τους εφήβους.  Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς πόσο και πώς σε επηρεάζει το κινητό σου; Διάβασε παρακάτω πέντε τρόπους ώστε να βρεις τις ισορροπίες με το smartphone στη ζωή σου.

Απομάκρυνε το τηλέφωνο από το τραπέζι

Το οικογενειακό τραπέζι είναι ίσως ένα από τα πρώτα θύματα της τεχνολογικής επανάστασης. Αν κάποτε ήταν η τηλεόραση η "πηγή του κακού", τώρα ευθύνονται τα smartphones για την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της οικογένειας, των φίλων αλλά και των συντρόφων. Εκτός του ότι δεν είναι ευγενικό να κοιτάς το κινητό σου όταν είσαι καλεσμένος κάπου, ταυτόχρονα σου προκαλεί έντονο άγχος. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα τραπέζι, άφησε το κινητό σε ένα άλλο δωμάτιο και προέτρεψε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Καιρός να απολαύσεις το γεύμα σου χωρίς τον χαρακτηριστικό ήχο του Messenger.

2005660-1481043503-640x0c

Άφησε τη δουλειά στη δουλειά

Ο έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός δουλειάς είναι πλέον ένα πολύ συχνό φαινόμενο, με αποτέλεσμα η δουλειά να μην μένει ποτέ στο γραφείο.  Το να είσαι όμως ''πάντα διαθέσιμη'' έχει τεράστιες επιπτώσεις για την ψυχική σου υγεία καθώς δημιουργεί έναν ψυχαναγκασμό.  Μία πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Lehigh, έδειξε πώς ο διαρκής έλεγχος των email εκτός εργασίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αισθήματα κόπωσης, συναισθηματικής εξάντλησης και επαγγελματικής εξουθένωσης καθώς επίσης μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Για να εξισορροπήσεις τη σχέση μεταξύ αυτών των δύο είναι καλό να ορίσεις μία βραδινή υπενθύμιση στα email σου έχοντας με αυτό τον τρόπο ένα υγιή έλεγχο. Έτσι θα ξεκουράζεσαι και θα απολαμβάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου χωρίς περιττό άγχος.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr 

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i