Έχεις 9 λόγους να ξεκινήσεις εθελοντισμό

...και λίγοι είναι.

168359130

Εθελοντισμός: μια λέξη που την ακούμε συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Προκύπτει από το αρχαίο ρήμα «έθέλω» δηλαδή θέλω και είναι κάτι που το κάνουμε κατά κύριο λόγο γιατί το θέλουμε! Εθελοντισμός σε φεστιβάλ, σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, σε συναυλίες ακόμη και σε δουλειές μερικές φορές. Αλλά πως αυτό μπορεί να μας εξελίξει σαν ανθρώπους και να μας πάει ένα βήμα παραπέρα;

Υπάρχουν άπειρες εθελοντικές εργασίες που απαιτούν μόλις λίγο από τον χρόνο σου, και αυτά που θα αποκομίσεις είναι ακόμη περισσότερα.

1. Πρώτος και πιο σημαντικός λόγος είναι η βοήθεια που δίνεις. Βοηθάμε αλλήλους λοιπόν και το αίσθημα που νιώθεις είναι απλά γαλήνιο.

2. Είναι πολύ σημαντικό για το CV σου. Ναι, ναι είναι αλήθεια. Όσο κι αν πιστεύεις ότι είναι, ίσως, μια ακόμη αγγαρεία που θα κάνεις χωρίς να πληρωθείς, ο εθελοντισμός μετράει πολύ. Και αυτό γιατί όπως προανέφερα το θέλεις και το κάνεις! Extra Tip: Βρες μια εθελοντική εργασία που να είναι κοντά στα ενδιαφέροντά σου και δες το σαν ένα ακόμα χόμπι.

3. Για εσάς που βλέπετε τα πράγματα πιο τετράγωνα έχω να σας πω ότι ο εθελοντισμός μπορεί να είναι η λύση. Σε περίπτωση που είστε στα πρώτα στάδια της καριέρας σας, θέλετε να φτιάξετε ένα δυνατό CV και δεν έχετε προϋπηρεσία, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε μικρές εθελοντικές εργασίες. Έτσι, σιγά σιγά θα γεμίσει το βιογραφικό σας και θα αποκτήσετε την εμπειρία πως είναι να είσαι υπεύθυνος για κάτι.

4. Βλέπεις πως λειτουργούν τα πράγματα σε διάφορους χώρους. Ίσως η εθελοντική εργασία που θα κάνεις να μην έχει καμία σχέση με το αντικείμενο σου. Τώρα όμως έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις πως στήνεται μια συναυλία, πως λειτουργεί ένας οργανισμός και πως μια εικαστική έκθεση. Ενδιαφέρον θα έλεγα!

Διάβασε τη συνέχεια στο Savoirville.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i