Γίνε πιο ευτυχισμένη με 5 τρόπους

Μερικές φορές μερικά απλά βήματα μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά στο πόσο ευτυχισμένες είμαστε και στη συνολική μας υγεία.

young-woman-laughing-against-of-sunset-background-picture-id1033250512

Η life coach και διατροφολόγος Ana Alexandre προτείνει μερικά tips για μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Μείωσε την ακαταστασία

Η απαλλαγή από τις στοίβες των ρούχων και των πραγμάτων μπορεί να σημαίνει επίσης μια συναισθηματική ελευθερία από αντικείμενα που θα μπορούσαν να σε βαραίνουν διανοητικά. “Ξεφορτώσου όλα τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή που δεν σου αρέσουν”, λέει η Alexandre. “Δώσε τα ρούχα που δεν φοράς ποτέ και δημιούργησε περισσότερο χώρο για να μπορείς να βλέπεις τα ρούχα που σου αρέσουν και φοράς”.

Και από τη ντουλάπα στην κουζίνα σου, ξεφορτώσου και τις ανθυγιεινές τροφές. “Καθάρισε τα ντουλάπια σου και ξεφορτώσου όλες τις επεξεργασμένες τροφές όπως π.χ. εκείνες που περιέχουν λευκό αλεύρι, ζάχαρη και ανθυγιεινά λιπαρά”, λέει η Alexandre.

Ξέχνα το τμήμα παραπόνων

“Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι ότι δεν παίρνεις ποτέ αυτό που θέλεις και προσπάθησε να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις”, λέει η Alexandre.

Προτείνει να θέτεις τουλάχιστον τρεις σαφείς στόχους το χρόνο. “Θέσε στόχους που σε συναρπάζουν, που είναι εφικτοί και που έχουν γραμμή τερματισμού. Γράψε τους στόχους σε ενεστώτα χρόνο (πηγαίνω στο γυμναστήριο κάθε Τρίτη και Πέμπτη). Αυτό θα σε κάνει να πιστέψεις πως μπορεί να γίνει πραγματικότητα!”

Δημιούργησε ένα καθημερινό τελετουργικό

Αν αφιερώνεις 10 λεπτά τη μέρα για τον εαυτό σου, λέει η Alexandre, ο χρόνος αυτός θα κάνει θαύματα στη μείωση του καθημερινού άγχους. “Διαλογίσου πέντε λεπτά το πρωί για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα πέντε λεπτά για να χαλαρώσεις πριν τον ύπνο. Διάβασε ένα βιβλίο που σε εμπνέει, κάνε ένα μπάνιο ή πιες ένα αφέψημα σε ένα ήρεμο περιβάλλον”.

Βελτίωσε την καλλιγραφία σου

Αν σκέφτεσαι πως είσαι πολύ μεγάλη για να κρατάς ημερολόγιο, δες το αλλιώς. “Το να γράφεις κάθε μέρα στο ημερολόγιο σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, μειώνει το άγχος και σε βοηθά να λύνεις πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα”, λέει η Alexandre. Κατάγραψε τις καλύτερες στιγμές της ημέρας σου, κάτι που έμαθες ή απλά έναν λόγο που είσαι ευγνώμων για όσα έχεις.

Το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως η αληθινή αγάπη κινεί βουνά. “Βρες τρόπους να βάλεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου”, λέει η Alexandre. “Βρες χρόνο στο πρόγραμμά σου για να βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Παίξε με ένα παιδί, αγκάλιασε τους φίλους σου, πες σε κάποιον πως τον αγαπάς και χαμογέλασε σε κάποιον που δεν γνωρίζεις. Αυτές οι μικρές πράξεις μπορεί να κάνουν μια μεγάλη διαφορά”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i