Πώς να δυναμώσω το μυαλό μου; Τι «γυμναστική» θέλει το μυαλό και η μνήμη σου;

5 δημιουργικοί τρόποι να κινητοποιήσεις τον εγκέφαλο σου τώρα.

7231519 - woman lying on grass with book Copyright : piksel

Σταυρόλεξα, suduko και παζλ συγκαταλέγονται στους τρόπους που συστήνουν οι επιστήμονες, για να κρατήσεις το μυαλό σου δραστήριο. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια βοηθάνε τη μνήμη και τη νοητική ικανότητα.

Πώς να δυναμώσω το μυαλό μου;

Tαξίδεψε

Αν μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, το να δεις κάτι εσύ η ίδια θα είναι ανεκτίμητο. Νέες εμπειρίες και ασυνήθιστες καταστάσεις θα «ανοίξουν» το μυαλό σου. Πρόσεξε, ωστόσο, να είσαι σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση πριν ξεκινήσεις την περιπέτεια σου!

Γίνε εθελόντρια

Ο εθελοντισμός μπορεί να συνδυάσεις πολλές, διαφορετικές στρατηγικές. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να κάνεις τακτικά, ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού. Επικοινώνησε με το δήμο σου για να μάθεις για εθελοντικά προγράμματα στα οποία θα μπορούσες να δραστηριοποιηθείς. Εκτός των άλλων, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει και κοινωνικοποίηση ενώ παράλληλα «καλλιεργείς» τις ικανότητες σου.

Διάβασε

Τα βιβλία είναι παντού. Αν σου αρέσει να διαβάζεις μπορεί να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό από το είδος που προτιμάς συνήθως. Αν, για παράδειγμα, σου αρέσουν τα ρομαντικά μυθιστορήματα τι θα έλεγες για ένα δοκίμιο που αφορά την οικονομία;

Παίξε

Δοκίμασε παιχνίδια στρατηγικής είτε με άλλους, είτε μόνη σου στο διαδίκτυο. Scrabble, σκάκι κ.ά. «προκαλούν» το μυαλό σου και σε βάζουν σε μία διαδικασία να σκεφτείς διπλωματικά.

Διάβασε επίσης: 6 (αναπάντεχα) tips για δυνατό μυαλό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i