6 (αναπάντεχα) tips για δυνατό μυαλό

Θέλεις κοφτερό και δυνατό μυαλό; Διάβασε τι επηρεάζει τον εγκέφαλό σου και πράξε ανάλογα!

δυνατό μυαλό εγκέφαλος υγεία ra2studio

Πώς θα έχεις δυνατό μυαλό, καλύτερη μνήμη, λειτουργικό εγκέφαλο; Διάβασε εδώ τι επηρεάζει τη νοητική σου λειτουργία - μπορεί να εκπλαγείς!

Facts για δυνατό μυαλό - και όχι μόνο

Η καρδιά σου

Η φυσιολογική γήρανση συρρικνώνει τους νευρώνες του εγκεφάλου και εξαντλεί τους νευροδιαβιβαστές, τους αγγελιαφόρους που εξασφαλίζουν την επικοινωνούν μεταξύ των κυττάρων). Η αύξηση των καρδιακών παλμών μπορεί να αντιστρέψει αυτή τη διαδικασία, αυξάνοντας τη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αρκούν, μάλιστα, μόλις 30 λεπτά περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα.

Η πλάτη σου

Σε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που υπέφεραν από χρόνιο πόνο στην πλάτη έχαναν έως και 1,5 κυβικά εκατοστά (ποσότητα ισοδύναμη με 1 κ.γ.) φαιά ουσία το χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις τον πόνο είναι να γυμνάσεις τους μυς στη μέση και την κοιλιά (το μέσο κορμό), ώστε να υποστηρίζεται η σπονδυλική στήλη.

Η μέση σου

Σε πρόσφατη σουηδική μελέτη βρέθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) 27 ήταν πιο πιθανό να παρουσιάσουν απώλεια εγκεφαλικού ιστού στον κροταφικό λοβό, που ρυθμίζει τη μνήμη και είναι από τις πρώτες περιοχές που επηρεάζονται από το Αlzheimer. Το επιπλέον λίπος παράγει περισσότερα χημικά που μπορεί να είναι τοξικά για τον εγκέφαλο. Μείωσε το βάρος σου, ώστε ο ΔΜΣ να είναι μεταξύ 20 -25.

Διάβασε επίσης: Έως και 9 χρόνια πιο γρήγορα γερνά ο εγκέφαλος με το junk food, το κάπνισμα και την παχυσαρκία!

Διάβασε επίσης: Μνήμη, εγκυμοσύνη, μυαλό: Να πώς θα τα βελτιώσεις με την άσκηση

Το μήλο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell ανακάλυψαν ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα που δέχονταν κερσετίνη αντιστέκονταν στη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Το μήλο περιέχει υψηλά επίπεδα κερσετίνης, οπότε με ένα την ημέρα μπορείς να καταπολεμήσεις τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Πλούσια σε κερσετίνη είναι και το κρεμμύδι και το δαμάσκηνο.

Το wallpaper του PC

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος πρώτα εντοπίζει αναγνωρίσιμα μοτίβα, όπως σχήματα και γραμμές, και μετά αρχίζει να αναλύει νέα και διαφορετικά στοιχεία. Μια ματιά σε σύνθετες εικόνες μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική εκφύλιση του εγκεφάλου – η θέα ενός πίνακα που δραστηριοποιεί τη σκέψη σου είναι πιο αποτελεσματική από το να κοιτάς έξω από το παράθυρο.

Οι ξένες γλώσσες 

Σε πρόσφατη μελέτη από το University College του Λονδίνου διαπιστώθηκε ότι οι δίγλωσσοι έχουν περισσότερη φαιά ουσία από τους μονόγλωσσους. Ακόμη και οι άνθρωποι που ξεκίνησαν μια ξένη γλώσσα στην ηλικία των 35 παρουσίασαν αύξηση της πυκνότητας της φαιάς ουσίας. Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν, για να ξεσκονίσεις τα αγγλικά σου ή ακόμη και να μάθεις μια καινούργια γλώσσα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i