Κάνε εθελοντισμό και... διώξε το άγχος!

Η μελέτη αυτή θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για πολλά πράγματα.

team-work-and-together-concept-hand-of-people-high-five-for-tag-team-picture-id921443660

Ένιωσες ποτέ τόσο αγχωμένη επειδή δεν είχες χρόνο, όχι να πας γυμναστήριο αλλά ούτε να κοιμηθείς; Λοιπόν, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Occupational and Environmental Medicine, μάλλον υπάρχει μία ενδιαφέρουσα ιδέα για να μειώσεις το στρες.

Διάβασε επίσης: Ποιες ασχολίες μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος; Η επιστήμη απαντά

Στην έρευνα συμμετείχαν 746 εργαζόμενοι στην Ελβετία, στους οποίους οι ερευνητές έκαναν διάφορες ερωτήσεις που δημιουργήθηκαν για να μετρούν τα επίπεδα του στρες, αλλά και άλλες ερωτήσεις για τις συνολικές απαιτήσεις που έχουν στη δουλειά τους και πως βλέπουν την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής.

Περίπου το 35% των συμμετεχόντων δήλωσε πως έκαναν εθελοντισμό τουλάχιστον 5 φορές εκείνη τη χρονιά. Και στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα έδειξαν πως εκείνοι, τελικά,  είχαν λιγότερο άγχος και κούραση εξαιτίας της δουλειάς τους, ενώ παράλληλα είχαν μία καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή τους, σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν κάνει ποτέ εθελοντισμό.

Διάβασε επίσης: Άγχος ή στρες; Μήπως τα μπερδεύεις μεταξύ τους; Ποιο σε ταλαιπωρεί και τι μπορείς να κάνεις

«Ο εθελοντισμός, μολονότι υπάρχει μεγάλη κατανάλωση χρόνου και ενέργειας, μπορεί να συμβάλλει σε μία καλύτερη ισορροπία και τελικά να επιδράσει θετικά στην υγεία κάποιου», λένε οι ερευνητές.

Και ναι, αυτή η έρευνα είναι πολύ cool γιατί μόλις μάς παρακίνησε να κάνουμε κάτι καλό για κάποιον άλλον που, τελικά, θα είναι καλό και για εμάς. Ώρα να αναλάβεις δράση!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i