Γνωρίζουμε την Κατερίνα Σολδάτου και το εντυπωσιακό project της Greece has Soul

Greece has soul: Έτσι ονομάζεται το εντυπωσιακό project της εναέριας χορεύτριας Κατερίνας Σολδάτου. Μάλιστα, ετοιμάζει πολύ περισσότερα για να μας συναρπάσει και να μας εκπλήξει.

4.Rio

Πρώην αθλήτρια και χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, η Κατερίνα Σολδάτου έχει «πετάξει» δεμένη με τα πανιά της πάνω από μοναδικές τοποθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο εναέριος χορός είναι πλέον η μεγάλη της αγάπη αφού, όπως λέει η ίδια, τον θεωρεί επέκταση του κλασικού, που της δίνει μια μοναδική ελευθερία την οποία η Κατερίνα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο. Τη γνωρίσαμε καλύτερα και αξίζει να τη γνωρίσεις κι εσύ μέσα από τις απαντήσεις της.

Κατερίνα Σολδάτου

Ακολούθησε την Κατερίνα Σολδάτου στα social media

Instagram: @katerina_soldatou

Facebook: Katerina Soldatou - Greece has Soul

Youtube: Katerina Soldatou

Site: www.katerinasoldatou.com

Τρία επίθετα με τα οποία θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

  • Τολμηρή. Και όχι μόνο επειδή χορεύω πετώντας σε μεγάλα ύψη, δεμένη με ένα πανί. Έχω υπάρξει τολμηρή και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μου, όπου αρκετές φορές ρισκάρισα το παράτολμο και όχι το προφανές. Το αποτέλεσμα δε με δικαίωσε πάντα, αλλά η τόλμη είναι στο χαρακτήρα μου και συνεχίζω να ακροβατώ με τον ίδιο τρόπο μέχρι σήμερα.
  • Μαχητική. Είμαι μαχητική στην επαγγελματική και την κοινωνική μου ζωή. Δε μου αρέσει να εγκαταλείπω αυτό που επιδιώκω και θέλω. Φτάνω ως το τέλος για να πετύχω αυτό που νομίζω σωστό.
  • Επίμονη. Η επιμονή μου σε ό,τι κάνω είναι φανερή. Είμαι συνεχώς σε επαφή με το κάθε έργο που αναλαμβάνω και το παλεύω με υπομονή και επιμονή.

Η αγαπημένη σου στιγμή μέσα στη μέρα;

Η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου είναι όταν βρίσκομαι ανάμεσα στους μαθητές μου και ακούω γέλια και χαρούμενες φωνές κάθε φορά που καταφέρνουν ένα καινούριο τόλμημα.

Γνωρίζουμε την Κατερίνα Σολδάτου και το εντυπωσιακό project της Greece has Soul - εικόνα 2

Έχει ψυχή η Ελλάδα; Πώς ξεκίνησε το project Greece has Soul;

Το Greece has Soul ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, όταν συνειδητοποίησα ότι η χώρα μας έχει ανάγκη να αναδείξει ακόμα πιο πολύ τα φυσικά, ιστορικά και πολιτισμικά της προσόντα.

Ποια είναι η προσδοκία σου από αυτό;

Περιμένω ότι αυτή η ιδέα θα στηριχτεί ακόμα περισσότερο από τους φορείς που κατά τεκμήριο έχουν την ευθύνη για την προβολή του πολιτισμού και την περιβαλλοντική επαγρύπνηση. Έτσι, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε πιο επίμονα και πιο τολμηρά σ’ αυτό που κάνουμε.

Κατερίνα Σολδάτου

Το αποτέλεσμα είναι αέρινο, η προετοιμασία σκληρή;

Η προετοιμασία για μια εμφάνιση σε μεγάλο ύψος είναι τεράστια όχι μόνο λόγω των τεχνικών δυσκολιών, αλλά και για να πετύχεις τις ιδανικές καιρικές συνθήκες. Φαντάσου πόσος χρόνος χρειάστηκε για να εντοπιστούν τα σωστά σημεία αγκύρωσης του εξοπλισμού στη χαράδρα του Βίκου, πόση αναμονή για τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, πόσος κίνδυνος με κάθε ισχυρή πνοή του ανέμου.

Μια μοναδική στιγμή;

Η εμπειρία της εναέριας κίνησης είναι συναρπαστική. Κάθε στιγμή βρίσκεσαι μεταφορικά και κυριολεκτικά σε τεντωμένο σχοινί. Στα extreme εγχειρήματα, όμως, η ένταση χτυπά κόκκινο και κάποιες φορές δημιουργούνται μαγικές σκηνές κατά τη διάρκεια, όπως όταν άρχισα να τραγουδάω μέσα στον πυλώνα της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, δεκάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού, αφήνοντας άφωνους τους συνεργάτες μου.

Κατερίνα Σολδάτου

Μεγάλα ύψη, μεγάλες προκλήσεις;

Τα μεγάλα ύψη πρέπει να τα σέβεσαι. Οι συνθήκες εκεί δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Μια πνοή ανέμου είναι ικανή να σηκώσει τα πανιά κάθετα στο έδαφος και σε πολύ μεγάλο ύψος. Η πρόκληση είναι πράγματι μεγάλη, αλλά και ο βαθμός δυσκολίας πολύ υψηλός. Το μόνο που πρέπει να ξυπνούν μέσα σου είναι η ευθύνη και η αδιάλειπτη προσοχή σ’ αυτό που πρέπει να κάνεις.

Το επόμενο location;

Γίνονται διάφορες σκέψεις για εξαγωγή του Greece has Soul και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προβολή της χώρας μας μέσα και από παράλληλες εικόνες από διάσημες γέφυρες που βρίσκονται σε  μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i