Το κίνημα #MeToo για τη σεξουαλική παρενόχληση έγινε ήδη viral - και δεν αφορά μόνο το Hollywood

Ένα tweet της Alyssa Milano στάθηκε αφορμή για να κινητοποιηθούν τα social media, ώστε να ευαισθητοποιηθούμε για τη σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

shutterstock_43249717 By Morgan DDL

Οι πρόσφατες κατηγορίες ενάντια στον παραγωγό Harvey Weinstein δημιούργησαν έναν σημαντικό διάλογο που αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση που συμβαίνει στο Hollywood - και όχι μόνο. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, 38 γυναίκες ηθοποιοί κατηγόρησαν δημόσια τον επιχειρηματία για σεξουαλική παρενόχληση.

Αλλά, πριν 3 μέρες συνέβη κάτι εξίσου σημαντικό με στόχο να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος: Η Alyssa Milano «γέννησε» το κίνημα #MeToo και έγινε ξεκάθαρο πως η σεξουαλική παρενόχληση και η επίθεση δεν αποτελούν αποκλειστικά φαινόμενα της βιομηχανίας του Hollywood.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός ζήτησε με ένα tweet από κάθε γυναίκα να κάνει reply γράφοντας «Me too», εφόσον έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά κάποια στιγμή της ζωής της.

Μέσα σε μερικά λεπτά, οι γυναίκες μοιράζονταν ήδη τις  προσωπικές τους εμπειρίες. Κάποιες, όπως η Lady Gaga, έχουν μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για το γεγονός ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ωστόσο, υπήρχαν και γυναίκες από άλλες βιομηχανίες - από εκδοτικούς οίκους μέχρι φαρμακευτικές εταιρείες - που παραδέχτηκαν για πρώτη φορά την ιστορία τους δημόσια.

Το Twitter αποκάλυψε στο The Atlantic πως το hashtag είχε ήδη γίνει shared 500.000 φορές μέσα σε 24 ώρες. Αν αυτός ο αριθμός μοιάζει μεγάλος, σκέψου πως είναι μόνο ένα ψήγμα του πραγματικού αριθμού των σεξουαλικών κακοποιήσεων/επιθέσεων που συμβαίνουν κάθε χρόνο.

Η Milano ξεκίνησε το hashtag με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση που συμβαίνει στην Αμερική και φαίνεται πως τα καταφέρνει. Μάλιστα, όταν η Αμερικανική Ένωση Ατομικών Ελευθεριών είδε το hashtag, σχολίασε στο Twitter: «Έτσι συμβαίνει η αλλαγή, μια γενναία φωνή κάθε φορά».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i