5 πεποιθήσεις που υπονομεύουν τη σχέση σου με το χρήμα

Για να ξεπεράσεις τα εμπόδια που βάζουν οι πεποιθήσεις για τα χρήματα, εντόπισε ποια είναι τα δικά σου και βγες κερδισμένη!

money istock

Η οικονομική επιτυχία ξεκινά από τον νου. Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις. Έπειτα, πρέπει να πιστεύεις ότι είναι εφικτό και ότι το αξίζεις. 

Αν έχεις περιοριστικές πεποιθήσεις σχετικά με τα χρήματα σε υποσυνείδητο επίπεδο, θα είναι δύσκολο να μετακινηθείς πέρα από τους οικονομικούς σου περιορισμούς επειδή το υποσυνείδητό σου θα χαλαρώνει τις προσπάθειες που καταβάλλεις για επιτυχία. Γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι καταλήγουν να ζουν από λογαριασμό σε λογαριασμό όλη τους τη ζωή, επειδή σε κάποιο επίπεδο δεν πιστεύουν ότι είναι ικανοί για κάτι καλύτερο.

Αναγνώρισε τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχεις για τα χρήματα

Ίσως όταν ήσουν μικρή να άκουσες φράσεις όπως:

1 Τα χρήματα δεν κάνουν την ευτυχία

2 Τα χρήματα δεν είναι σημαντικά, το σημαντικό είναι να είσαι ευτυχισμένος. 

3 Τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα, χρειάζεται να κοπιάσεις για να τα αποκτήσεις

4 Για να αποκτήσεις πολλά χρήματα δεν πρέπει να πας με τον… σταυρό στο χέρι, (κάνε κάτι ανήθικο)

5 Τα χρήματα βγαίνουν δύσκολα, κράτα κάτι στην άκρη

Για να ξεπεράσεις τα εμπόδια που βάζουν οι πεποιθήσεις για τα χρήματα, εντόπισε ποια είναι τα δικά σου. Άλλαξε σενάριο στις πεποιθήσεις σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσεις ποια εμπόδια βάζεις και γράψε από την αρχή, συνειδητά, μια νέα ιστορία. Κάνε αυτήν την άσκηση:

Πάρε στυλό, χαρτί και συμπλήρωσε

•    Τα χρήματα είναι…
Γνωρίζεις τί είναι το χρήμα; Κάποτε υπήρχε η ανταλλακτική οικονομία, σου έδινα στάρι μου έδινες γάλα, σήμερα είναι τα κρυπτονομίσματα και το "έξυπνο" χρήμα. Τι δεν ξέρεις για τα χρήματα και χρειάζεται να μάθεις;

•    Η σχέση μου με τα χρήματα είναι…
Συχνά η σχέση μας με το χρήμα είναι περιοριστική, λέμε "δεν είμαι άξιος, δεν μπορώ να βγάλω χρήματα, δεν έχω χρήματα κ.λπ"… η λίστα συνεχίζεται. Εάν δεν βλέπεις την αξία στον εαυτό σου, στα ταλέντα και στις δεξιότητές σου, τότε κανείς άλλος δεν θα το κάνει. Εάν πιστεύεις ότι δεν είσαι άξια, τότε αυτό θα σε κρατήσει πίσω. Το μυστικό εδώ είναι η αλλαγή της οικονομικής σου νοοτροπίας. Όταν καταφέρεις να κυριαρχήσεις στη νοοτροπία σου, τότε θα αλλάξει και η σχέση σου με το χρήμα. 

•    Τα χρήματα με κάνουν να νιώθω…
Δώσε προσοχή στα συναισθήματά σου και στο πώς νιώθεις γύρω από τα χρήματα, αυτά τα συναισθήματα μπορεί να σε εμποδίζουν. Πώς θα μπορούσες να αρχίσεις να αισθάνεσαι διαφορετικά για τα χρήματα; Θα μπορούσες να αλλάξεις τον τρόπο που μιλάς στον εαυτό σου για τα χρήματα;
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i