15 εγγυημένοι τρόποι να βρεις περισσότερο χρόνο για σένα

Κάνε τη ζωή σου καλύτερη γλιτώνοντας χρόνο για σένα!

time istock

Γλίτωσε χρόνο, βελτίωσε την ποιότητα ζωής σου και απαλλάξου από το στρες. Δοκίμασε μία από αυτές τις ιδέες κάθε μέρα και θα έχεις περισσότερο χρόνο για σένα. 

Δες πώς να:

1. Κρατάς το αυτοκίνητό σου καθαρό Τοποθέτησε ένα άδειο κουτί από χαρτομάντιλα κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου σου και βάλε σε αυτό σακούλες σούπερ μάρκετ. Έτσι, έχεις πάντα εύκαιρη μια σακούλα σκουπιδιών για να τη γεμίζεις με τα σκουπίδια που μαζεύονται στο αυτοκίνητο ή να μεταφέρεις κάποια πράγματα.

2. Φτιάξεις ένα βιβλίο μαγειρικής Αγόρασε ένα ντοσιέ και βάλε αντίγραφα όλων των συνταγών σε διαφανή φύλλα. Οργάνωσέ την ανά γεύματα, ώστε να βρίσκεις εύκολα ό,τι χρειάζεσαι. Από την άλλη, τα φύλλα θα τις προστατεύουν από τους λεκέδες την ώρα του μαγειρέματος.

3. Τακτοποιείς τα σεντόνια Εάν η ντουλάπα σου είναι γεμάτη από σεντόνια και μαξιλαροθήκες, που ποτέ δεν μπορείς να σετάρεις, μετά την μπουγάδα δίπλωσε κάθε σετ και βάλ' το σε μια ίδια μαξιλαροθήκη, για να τα είναι πάντα μαζί.

4. Τρεφεσαι υγιεινά Για να εξοικονομήσεις χρόνο, χρήματα και για να είσαι σίγουρη ότι έχεις πάντα μαζί σου κάτι υγιεινό, αφιέρωσε μία ώρα το Σαββατοκύριακο για να γεμίσεις μικρά σακουλάκια με αμύγδαλα, δημητριακά και αποξηραμένα φρούτα.

5. Γλιτώσεις χώρο στο μπάνιο Άπλωσε μαλακτικό μαλλιών στα πόδια σου πριν από το ξύρισμα, αντί να χρησιμοποιείς κρέμα ξυρίσματος. Κάνει τα πόδια σου απαλά και το ξύρισμα πιο εύκολο. Επίσης, γλιτώνεις χώρο στο μπάνιο!

6. Να πίνεις περισσότερο νερό Φόρα τόσα λεπτά βραχιόλια στο δεξί χέρι όσα με τα ποτήρια νερό που πρέπει να πίνεις καθημερινά. Για κάθε ποτήρια ή μπουκαλάκι που πίνεις, βάζε ένα βραχιόλι στο αριστερό χέρι. Απλό και κομψό!

7. Διασκεδάζεις περισσότερο Κάνε διαλείμματα. Εάν περνάς όλη μέρα κάνοντας αυτά που πρέπει, θα καταλήξεις να απεχθάνεσαι το γεγονός ότι δεν έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο. Τα διαλείμματα σε κάνουν πιο παραγωγική στη δουλειά – και πιο ενδιαφέρον άτομο.

8. Βλέπεις ταινίες χωρίς... ενοχές Νοίκιασε ένα DVD για να το δεις μόνο όταν ασκείσαι στο στεπ. Κάνε 30-45 λεπτά κάθε φορά, μέχρι να τελειώσει η ταινία. Σου δίνει κίνητρο να γυμναστείς και βλέπεις νέες ταινίες χωρίς να νιώθεις ένοχη ότι κάθεσαι στον καναπέ.

9. Σιδερώνεις λιγότερα ρούχα Πριν κάνεις ντους, κρέμασε τις πετσέτες στην πόρτα του μπάνιου. Ο ατμός διώχνει τις ζάρες και έτσι δεν αφιερώνεις χρόνο στο σιδέρωμα.

10. Τρως πρωινό χωρίς να το ετοιμάζεις Μαγείρεψε μίνι ομελέτες για μία εβδομάδα από την Κυριακή. Χτύπησε 5 αβγά, πρόσθεσε 2 ντομάτες σε κύβους, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1/2 φλιτζάνι φέτα και 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, καθώς και αλατοπίπερο για τη γεύση. Μοίρασε το μείγμα σε 12 φορμάκια κέικ και ψήσ' τα στο φούρνο, στους 190οC, για 11 λεπτά. Βάλε τις ομελέτες στο ψυγείο όταν κρυώσουν, καθεμία σε άλλο σακουλάκι, και ζέστανέ τες στο φούρνο μικροκυμάτων κάθε πρωί.

11 Μην παραγγέλνεις delivery Βάλε στην πόρτα του ψυγείου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τα οικογενειακά γεύματα. Κάνε την ανάλογη λίστα για τα ψώνια, πράγμα που σου γλιτώνει χρήματα (καθώς δεν ψωνίζεις παραπάνω), σε αποτρέπει από το να αγοράζεις πρόχειρα φαγητά, ενώ τρως πάντα υγιεινά (αφού δεν παραγγέλνεις απ’ έξω).

12 Έχεις καινούργια ρούχα χωρίς να ψωνίσεις Δύο ή τρεις φορές το χρόνο συναντήσου με τις φίλες σου και αντάλλαξε ρούχα που έχεις βαρεθεί, δε σου κάνουν πια ή σου έκαναν δώρο αλλά δε σου αρέσουν. Ό,τι μείνει, πήγαινέ το σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος ανακύκλωσης.

13. Ανανεώσεις τις προπονήσεις σου Σε ένα κουτί παπουτσιών κόλλησε εικόνες που σε εμπνέουν, και βάλε σελίδες με τις ασκήσεις του Shape. Όταν είσαι έτοιμη για γυμναστική, βγάζε μερικές σελίδες και δοκίμασέ τες. Κάθε φορά θα ανυπομονείς για κάτι καινούργιο.

14 Ξυπνάς νωρίς ξεκούραστη Μία φορά την εβδομάδα πήγαινε για ύπνο νωρίς και κοιμήσου για 10 ολόκληρες ώρες. Η απαιτητική δουλειά και οι καθημερινές υποχρεώσεις δε σε αφήνουν να ξεκουραστείς. Έτσι, αυτό θα σε κάνει να νιώσεις αναζωογονημένη, ενώ θα έχεις ξυπνήσει νωρίς και θα τελειώσεις περισσότερες δουλειές.

15 Εξοικονομείς χρόνος για τις υποχρεώσεις Πόσες φορές θυμάσαι ότι κάπου άφησες τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ εκείνο το εκκαθαριστικό της εφορίας θα έπρεπε να είναι στο μπουφέ; Για να εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο, συγκέντρωνε όλα τα χρήσιμα έγγραφα και λογαριασμούς σε ένα σημείο-σταθμό μέσα στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό πάντα θα θυμάσαι που είναι το χαρτί που πρέπει άμεσα να βρεις και δεν θα σπας το κεφάλι και τα νεύρα σου με το που είναι κάθε τι.

15 συμβουλές για να σταματήσεις τα σημάδια του χρόνου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i