Βία στους νέους: Ο ρόλος της οικογένειας, η σημασία της ματαίωσης και ο "κακός έφηβος"

Μιλήσαμε με την Κοινωνική Λειτουργό και Ομαδική & Οικογενειακή θεραπεύτρια, Χριστίνα Γαλανοπούλου για το ζήτημα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την ελληνική κοινωνία.

βια ανηλικων Pexels

Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Εικόνες σαν αυτές της 14χρονης στη Γλυφάδα να δέχεται χτυπήματα από συνομήλικες ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες έφηβοι παρακολουθούν με απάθεια, θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας παρακινήσουν να λάβουμε μέτρα. Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες που έχει απέναντι στη νέα γενιά. Ως γονέας, ως εκπαιδευτικός, ως απλός παρατηρητής. Απέναντι σε μία γενιά, που αντί να δημιουργεί και να ονειρεύεται - όπως οφείλει - αναλώνεται στη βία, η οποία επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες, όχι μόνο σωματικές αλλά και μακροπρόθεσμα στην ψυχοσύνθεση του εκάστοτε νέου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος αδιαφορίας και συναισθηματικής ανωριμότητας, με αποκορύφωμα φυσικά φαινόμενα ανάλογα με αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Μιλήσαμε με την Κοινωνική Λειτουργό, και Ομαδική & Οικογενειακή θεραπεύτρια, κα. Χριστίνα Γαλανοπούλου, για τις αιτίες αύξησης των κρουσμάτων νεανικής βίας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i