3 βήματα προς την πολυπόθητη προαγωγή!

Το μυστικό είναι να μάθεις να επηρεάζεις τους γύρω σου.

proagwgi

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πάθος και η εμπιστοσύνη είναι δύο σημαντικά χαρακτηριστικά για να πετύχεις στον εργασιακό χώρο, όμως σύμφωνα με τοBusiness Insider όλοι οι πετυχημένοι ηγέτες έχουν ένα κοινό: την ικανότητα να επηρεάζουν τους άλλους. Είτε λοιπόν προσπαθείς να ακουστείς σε ένα meeting και να ξεχωρίσεις, είτε θέλεις να πάρεις προαγωγή, αυτά είναι τα 3 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Πες "ναι" στις προκλήσεις

Μία μελέτη του Harvard Business Review δίνει μία εξήγηση για το γεγονός ότι είναι περισσότεροι οι άντρες που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε σχέση με τις γυναίκες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 22% των γυναικών δεν έκαναν αιτήσεις για δουλειές επειδή "δεν ήθελαν να δοκιμαστούν αν υπήρχε πιθανότητα να αποτύχουν", ενώ μόνο το 13% των ανδρών είχαν την ίδια άποψη. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες θα προθυμοποιηθούν να αναλάβουν μία δουλειά μόνο αν πιστεύουν ότι έχουν όλα τα προσόντα για να τη φέρουν εις πέρας. Αντιθέτως, οι άντρες θα δεχτούν την πρόκληση. Μπορείς να κερδίσεις, λοιπόν, τον σεβασμό των γύρω σου, καθώς αποδέχεσαι τις καθημερινές μικρές προκλήσεις.

3 βήματα προς την πολυπόθητη προαγωγή! - εικόνα 1

Εξασκήσου χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας

Τα άτομα που ασκούν επιρροή στον χώρο εργασίας έχουν εξασκηθεί σε δύο διαφορετικές επικοινωνιακές δεξιότητες: από τη μία είναι δεκτικοί και πρόθυμοι και από την άλλη διεκδικητικοί και επιθετικοί. Είναι σημαντικό όμως να προσαρμόσεις το επικοινωνιακό σου στυλ ανάλογα με την περίσταση. Διάβασε περισσότερα στο Missbloom.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i