Απογείωσε την καριέρα σου με μόλις 7 κινήσεις

Οι κινήσεις αυτές δεν χρειάζεται να σχετίζονται απαραίτητα με την καριέρα.

Πώς να γίνω καλύτερη στη δουλειά μου

Υπάρχουν φορές που η καριέρα σου φτάνει σε τέλμα κι εσύ καλείσαι να της δώσεις την ώθηση που της χρειάζεται. Στο μυαλό σου έρχονται πρώτα τα προφανή που μπορείς να κάνεις κι έτσι αρχίζεις να δημιουργείς λίστες: Από το να παραδώσεις ένα project εντός διορίας, να παράγεις υψηλής ποιότητας δουλειά, να χτίσεις καλές σχέσεις με το διευθυντή σου -σε περίπτωση που επιθυμείς μία προαγωγή- μέχρι το να εκφράζεσαι ελεύθερα. Παρόλα αυτά, το να προχωρήσεις ένα βήμα μπροστά δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είσαι υποχρεωμένη να το επιχειρήσεις κλεισμένη μέσα στους τέσσερις τοίχους του γραφείου σου. Υπάρχουν πάρα πολλά και όμορφα πράγματα εκεί έξω τα οποία δεν σχετίζονται απαραίτητα με την εργασία και που όμως είναι ικανά να αναβαθμίσουν την καριέρα σου.

1. Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός δεν αποτελεί κάτι καινούριο, εξακολουθεί ωστόσο να είναι μία χρήσιμη δίοδο μέσω της οποίας θα έχεις την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς, να αποκτήσεις νέες ικανότητες και το κυριότερο να βοηθήσεις την τοπική κοινωνία. Είτε θέλεις να ασχοληθείς με τη χειρονακτική εργασία είτε να προσφέρεις το χρόνο σου ως μέλος μιας ΜΚΟ καλό θα είναι πρώτα να ψάξεις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες στην περιοχή σου. Με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμίσεις την καριέρα σου και παράλληλα θα νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

2. Διάβασμα

Το διάβασμα θεωρείται ένας εξαιρετικός τρόπος για να διευρύνεις τους ορίζοντές  σου και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Είτε το βιβλίο που διαβάζεις είναι σχετικό με τη δουλειά είτε όχι το να βρίσκεις ορισμένο χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας συνίσταται πάντα. Όσο ‘σερφάρεις’ στο διαδίκτυο σημείωσε με σελιδοδείκτες έξυπνα άρθρα που θέλεις να διαβάσεις αργότερα ή διάλεξε ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα που θα σε εμπνεύσει. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να χαλαρώνεις γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι κάνεις τόσο καλό στον εαυτό σου όσο και στην καριέρα σου.

3. Φτιάξε ένα προσωπικό site/blog

Μήπως θεωρείς ότι ένα site ή ένα blog είναι προνόμιο μόνο των graphic designers; Ξανασκέψου το καλύτερα! Μέσω ενός blog σου δίνεται η ευκαιρία να εκφράσεις τις σκέψεις, τις ιδέες αλλά και τη δημιουργικότητά σου ασχέτως αν το επάγγελμά που έχεις επιλέξει είναι δημιουργικό ή όχι. Βρες το template που σου ταιριάζει, στήσε το blog και προσπάθησε να αφιερώνεις κάθε εβδομάδα λίγο χρόνο σε αυτό.

Διάβασε τη συνέχεια στο Missbloom.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i