Διακοπές Χριστουγέννων: Να βάλω το παιδί να διαβάσει;

Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα εξωσχολικά βιβλία που διασκεδάζουν και ψυχαγωγούν το μικρό σου.

σχολικό διάβασμα

Αν μπορούσαμε όλοι μας να θυμηθούμε έστω για λίγο τα σχολικά μας χρόνια η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν σίγουρα αρνητική.

Μα τι σόι διακοπές είναι άραγε αυτές που απαιτούν διάβασμα; Οι πρώτες διακοπές του χρόνου, αυτές των Χριστουγέννων, συμβόλιζαν το ανέμελο παιχνίδι, την «τεμπελιά», την καλώς νοούμενη βαριεστιμάρα, τις οικογενειακές στιγμές...

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις λοιπόν και με άξονα την ηλικία και τη σχολική τάξη που βρίσκεται το παιδί αλλά και τις προσωπικές του μαθησιακές ανάγκες, μπορείς να διαχειριστείς καλύτερα τις αντιδράσεις του και να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα με ένα πρόγραμμα που θα αποφασίσετε από κοινού. Να θυμάσαι όμως ότι κάθε παιδί θεωρεί τις σχολικές διακοπές μια μεγάλη ελευθερία από τη συνήθη καθημερινότητά του και κάθε φορά τις περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία.

shutterstock_465033098

Ωστόσο, σωστή απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει στο ερώτημα πόσο να διαβάσει μέσα στις διακοπές του. Γιατί σε αυτό παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Οι ειδικοί σε θέματα παιδιών τονίζουν ότι οι σχολικές διακοπές έχουν μεγάλη σημασία για ένα παιδί, του δίνουν την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος και να επανέλθει λίγες ημέρες αργότερα πιο δυναμικά στο σχολείο.

Να θυμάσαι: Η χαλάρωση, το πρωινό ξύπνημα αργά, το παιχνίδι, η διασκέδαση με άλλα παιδιά, δεν είναι απλώς αναγκαία αλλά επιβάλλονται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i