Πώς θα πάρω προαγωγή; 6 συμβουλές για γρήγορη ανέλιξη

Αν νομίζεις ότι για να πάρεις προαγωγή πρέπει να περάσουν 10 χρόνια, κάνεις λάθος. Δες πώς θα τα καταφέρεις.

Πώς θα πάρω προαγωγή iStock

Αν είσαι career driven και ονειρεύεσαι μια καλή θέση στην εταιρεία που ήδη δουλεύεις ή αναζητάς μια εταιρεία που θα σου προσφέρει γρήγορη ανέλιξη, διάβασε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους εργασιακούς στόχους σου.

1. Βρες μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία

Η πρόοδός σου θα είναι μεγαλύτερη και θα πλησιάσεις περισσότερο τον στόχο σου σε μία εταιρία που αναπτύσσεται γρήγορα.

 • Βρες μία βιομηχανία που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και στη συνέχεια κάνοντας έρευνα βρες τις κυρίαρχες εταιρίες σε αυτό τον κλάδο.
 • Έχε στο μυαλό σου ότι αυτές οι εταιρίες έχουν καλύτερες ηγετικές θέσεις, προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες, έχουν καλύτερη τεχνολογία και κυρίως ένα καλύτερο μέλλον.

2. Επίλεξε το σωστό αφεντικό

Αυτή είναι μία από τις σοβαρότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις. Το αφεντικό σου μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στην καριέρα σου, καθώς από αυτό εξαρτάται το αν θα πάρεις προαγωγή ή αύξηση και πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό.

 • Πρέπει να σιγουρευτείς ότι το αφεντικό σου είναι κάποιος τον οποίο σέβεσαι και θαυμάζεις, είναι φιλικός και σε στηρίζει. Σε ένα τέτοια αφεντικό μπορείς να βασιστείς για την ανέλιξη της καριέρας σου, η οποία θα περιλαμβάνει αύξηση και προαγωγή.
 • Προσπάθησε να μάθεις ακριβή στοιχεία για το αφεντικό σου καθώς και να μιλήσεις με ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί του.

3. Ανάπτυξε μια θετική διάθεση

Το 85% της επιτυχίας σου στη δουλειά θα εξαρτηθεί από την καθημερινή σου στάση και την προσωπικότητα σου.

 • Τα αφεντικά πάντα προσέχουν αυτούς που έχουν θετική διάθεση και τους ξεχωρίζουν. Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να τηρείς μια θετική και αισιόδοξη στάση στις δύσκολες καταστάσεις. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά είναι για όλους εύκολο να έχουν καλή διάθεση. Όταν όμως οι καταστάσεις δυσκολεύουν, τότε θα ξεχωρίσει αυτός που έχει θετική στάση ακόμα και τότε.

Διάβασε επίσης: Πώς θα έχεις καλύτερη διάθεση στη δουλειά σε 3 βήματα

4. Ζήτα αυτό που θέλεις

Ποτέ δεν παίρνουν αυτό που θέλουν όσοι κάθονται αναπαυτικά και δεν το ζητούν.

 • Αν θέλεις μια αύξηση ή μια προαγωγή, δείξε ότι ενδιαφέρεσαι ρωτώντας το αφεντικό σου τι πρέπει να κάνεις για να την αποκτήσεις. Δεν ωφελεί σε τίποτα να δουλεύεις σκληρά αν δεν ξέρεις προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς.
 • Αν πιστεύεις ότι έχεις όλα τα απαραίτητα για να πάρεις αύξηση ή προαγωγή, παρουσίασε το αίτημα σου καθώς και τους λόγους για τους οποίους πιστεύεις ότι είσαι κατάλληλος μέσω μιας προφορικής ή γραπτής παρουσίασης.

5. Ξεκίνα πιο νωρίς, δούλεψε πιο σκληρά, φύγε πιο αργά

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους σε μία εταιρία είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι και φεύγουν τελευταίοι και δουλεύουν πιο σκληρά. Γιατί; Είναι πιο παραγωγικοί και έτσι πιο χρήσιμοι για την εταιρία.

 • Για να πετύχεις την αναγνώριση της αξίας σου πήγαινε μια ώρα νωρίτερα στη δουλειά και φύγε μία ώρα αργότερα.
 • Επιπλέον, μην χαζεύεις όση ώρα είσαι εκεί. Προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένη και να κάνεις τη δουλειά σου αποτελεσματικά.
 • Φυσικά, δεν εννοούμε να θυσιάσεις την προσωπική ζωή σου (και μακροπρόθεσμα τη ψυχική υγεία σου), αλλά αν θέλεις να ανελιχθείς στην καριέρα σου, σε κάποια φάση της ζωής σου, οφείλεις να της δώσεις προτεραιότητα.

6. Ανάλαβε περισσότερες ευθύνες

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν ακριβώς αυτά που τους αναθέτουν.

 • Εσύ, όμως, προσπάθησε να αναλαμβάνεις περισσότερα projects και να προτείνεις τις ιδέες σου. Έτσι, το αφεντικό σου μπορεί να αντιληφθεί πως είσαι "ετοιμοπόλεμη", εργατική και δημιουργική.

Διάβασε επίσης: Πώς θα επιλέξεις χόμπι ανάλογα με τη δουλειά που κάνεις;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i