5 λόγοι που δεν πήρες τη δουλειά (αλλά δε φταις)

Δεν πήρες τελικά τη δουλειά; Μην απογοητεύεσαι: Υπάρχουν λόγοι που δεν µπορείς να ελέγξεις. Δες ποιοι μπορεί να είναι.

δουλειά θέση εργασίας αναμονή άνθρωποι περιμένουν PeopleImages

Εντάξει, δεν είναι πάντα ένα κακογραµµένο βιογραφικό ή τα... παραπάνω προσόντα που δε σου άνοιξαν την πόρτα σε µια νέα δουλειά. Υπάρχουν και ατυχίες ή κακό timing. Όµως, επειδή ισχύει και «το κάθε εµπόδιο για καλό», το γεγονός ότι δεν πήρες τη δουλειά δε σηµαίνει ότι θα το βάλεις κάτω!

Δες για ποιους λόγους μπορεί να μην δεν πήρες τη δουλειά 

Έκαναν εσωτερική πρόσληψη

Αυτό είναι γνωστό ως εσωτερική µετακίνηση. Εφόσον λήφθηκε αυτή η απόφαση, είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς έναν άνθρωπο που ήδη εργάζεται στην εταιρεία, καθώς η επιλογή του θεωρείται χαµηλότερου ρίσκου. Πολλοί άλλοι εργαζόµενοι γνωρίζουν το συνάδελφό τους και τη δουλειά του, έτσι ο υπεύθυνος των προσλήψεων έχει µια αρκετά σαφή άποψη για τις ικανότητες, την προσωπικότητα και την εργασιακή του ηθική. Ένας ήδη υπάρχων συνεργάτης προσαρµόζεται πιο γρήγορα στις απαιτήσεις της νέας του θέσης, αφού γνωρίζει την εταιρεία και τη λειτουργία της. Επιπλέον, οι εσωτερικές µετακινήσεις επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στους καλούς υπαλλήλους την ευκαιρία για εξέλιξη.

3 τρόποι να σταματήσεις να σαμποτάρεις τον εαυτό σου!

Πώς θα καταλάβω αν του αρέσω; 5 σημάδια από τη γλώσσα του σώματος

Κάποιος άλλος ήταν καλύτερα δικτυωµένος

Αυτό μπορεί να συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις που δεν πήρες τη δουλειά ενώ είχες φτάει κοντά. Όταν η επιλογή θα γίνει ανάµεσα σε δύο ανθρώπους µε αντίστοιχα προσόντα, αυτός που είναι συστηµένος από κάποιον υπάλληλο της εταιρείας έχει διπλάσιες πιθανότητες να προσληφθεί συγκριτικά µε τον «άγνωστο». Πιθανότατα επειδή ένας υποψήφιος υπάλληλος µε συστάσεις θεωρείται επιλογή χαµηλότερου ρίσκου.

Δεν υπήρξε «χηµεία»

Αυτός ο µυστηριώδης παράγοντας παίζει πολύ µεγάλο ρόλο στο ποιος προσλαµβάνεται και ποιος όχι σε µια δουλειά. Συχνά µεταφράζεται στο πόσο σε συµπάθησε το πρόσωπο που σου πήρε τη συνέντευξη. Αν, για κάποιο λόγο, δεν ταίριαξες µε τον άνθρωπο που µιλήσατε –και καθώς θα δουλεύεις γι’ αυτόν ή µε αυτόν–, τότε δε θα είσαι η επιλογή του.

Άλλαξαν τα δεδοµένα εξαιτίας του budget

Κάτι επηρέασε την ικανότητα χρηµατοδότησης της θέσης. Ίσως έπεσαν οι πωλήσεις ή τα κέρδη, ή συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ως αποτέλεσµα, ο εργοδότης αποφάσισε πως δεν ήθελε ή δεν µπορούσε να ξοδέψει τα χρήµατα για να προσλάβει κάποιον για τη συγκεκριµένη θέση. Έτσι, ακυρώθηκε η πρόσληψη ή άλλαξαν τις προϋποθέσεις.

Θέµατα αναδιοργάνωσης απέκλεισαν την ευκαιρία

Μπορεί η εταιρεία να αποφάσισε αναδιοργάνωση, µετακίνηση εργαζοµένων ή αλλαγές αρµοδιοτήτων. Ίσως έφυγε κάποιος (ή παρουσιάστηκε µια νέα ανάγκη), κάτι που έδωσε την ευκαιρία ή έκανε αναγκαία την αναδιοργάνωση της επιχείρησης. Μέχρι να «κατακαθίσει η σκόνη», δε θα υπάρχει ανάγκη για νέα πρόσληψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i