Η απόλυση αποτελεί με διαφορά μια από τις πιο δύσκολες κι, ενίοτε, «τραυματικές» καταστάσεις που θα ζήσεις στον επαγγελματικό σου βίο -πολύ δε περισσότερο σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σαν αυτή που περνάει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος για να την ξεπεράσεις κάπως πιο «ανώδυνα». Το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσεις να ακολουθείς ευλαβικά τα ακόλουθα βήματα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Για αρχή, απαρίθμησε και κατέγραψε τους «συμμάχους» σου...
Μιλάμε για όλους αυτούς τους συναδέλφους από την προηγούμενη δουλειά σου που, αν τους το ζητούσες, δε θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να επιβεβαιώσουν το ταλέντο σου σε ό,τι έκανες και, κυρίως, την επαγγελματική σου ευσυνειδησία.
... και κατόπιν, ζήτησέ τους συστάσεις
Ενημερωτικά, η σύσταση αυτή μπορεί να είναι είτε κάποια «κλασική» επιστολή, στην οποία ο (πρώην, πλέον...) συνάδελφος θα αναφέρει όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίος σε εκτίμησε ιδιαιτέρως ως συνεργάτη. Εναλλακτικά, τη σύστασή του, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να την αναρτήσει στο σελίδα σου στο LinkedIn. Αν πάλι δεν έχεις σελίδα στο LinkedIn, έφτασε ο καιρός να αποκτήσεις.
Δημιούργησε ή ανανέωσε το portfolio σου
Μάζεψε τις κορυφαίες «στιγμές» της σταδιοδρομίας σου (ενδεικτικά, παρουσιάσεις σε Power Point, ιστοσελίδες που έχεις φτιάξει, αναλύσεις, δημοσιευμένες έρευνες ή κείμενα -γενικά, ό,τι σχετίζεται με τον κλάδο σου) και οργάνωσέ τες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείς να τις επιδεικνύεις εύκολα και γρήγορα σε κάθε σου συνέντευξη, όποτε σου ζητηθούν. Μην ξεχνάς: ο καλύτερος τρόπος για να αμβλύνεις τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις ενδέχεται να δημιουργήσει στον (υποψήφιο) επόμενο εργοδότη σου η απόλυσή σου, είναι «μιλώντας» του με τα έργα σου...
Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr