
Λίγο πολύ σε όλους έτυχε. Έχεις ένα σημαντικό ραντεβού και δε μπορείς να ελέγξεις το άγχος σου. Μια συνέντευξη, μία συνεδρία, μια συνάντηση με ένα σημαντικό πελάτη ή έστω ένα ραντεβού. Είναι οι καταστάσεις που μας κολλάνε στον τοίχο και στο κεφάλι μας στριφογυρνούν αμέτρητες ερωτήσεις και προβληματισμοί. Πως θα πάει; Θα πάει καλά; Κι αν δεν πάει καλά; Μήπως δεν είμαι καλά προετοιμασμένη; Αν με ρωτήσει κάτι που δεν ξέρω; Τι θα πω; Αυτά και άλλα τόσα μας φέρνουν σε κατάσταση ασφυξίας και «κρίσης πανικού».
«Όσο περισσότερα θέματα υπάρχουν, τόσο περισσότερο είναι το άγχος. Αυτή η αντίδραση είναι μια φυσική ανταπόκριση του σώματος. Ο μεταβολισμός μπαίνει σε «επαγρύπνηση» για να είναι σε ετοιμότητα και να βρει τρόπους για να πολεμήσει το άγχος ή να ξεφύγει από αυτό» εξηγεί η Mélanie Baÿ-Smadja, κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, ειδική στις γνωστικές θεραπείες συμπεριφοράς.
Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις;
1. Δέξου τα αισθήματά σου
Το να είσαι σε άρνηση δεν είναι η λύση και την απάντηση μας δίνει η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, ειδική σε ολοκληρωμένες θεραπείες, Alexandra Rivière-Lecart: «Πρέπει να δεχτείς το γεγονός ότι αυτό το ραντεβού είναι πολύ σημαντικό, και όχι να καταστέλλεις ή να ελαχιστοποιείς τα συναισθήματά σου. Το άγχος είναι καλό. Αν είσαι σε άρνηση και λες “δεν είναι τίποτα”, δε θα έχεις την απαραίτητη αδρεναλίνη που χρειάζεσαι» , ενώ συνεχίζοντας αναφέρει: «όταν οι υπόλοιποι είναι σε άρνηση και σου λένε” όλα θα πάνε καλά ” αυτό είναι λάθος και δε βοηθά καθόλου την κατάσταση».
Διάβασε τη συνέχεια στο Savoirville.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr