Να πώς θα βοηθήσει το Tae Bo τα υπερκινητικά παιδιά (και ποιες ακόμα πολεμικές τέχνες;)

Να γιατί αυτές οι πολεμικές τέχνες είναι ιδανικές για υπερκινητικά παιδιά!

αγόρι άλμα χαρά υπερκινητικά παιδιά NeonShot

Σύμφωνα με διάσημους γυμναστές αλλά και personal trainers  «οι πολεμικές τέχνες καμία, μα καμία σχέση δεν έχουν με επιθετική συμπεριφορά, δεν προάγουν τη βία, δεν ξεσηκώνουν τα παιδιά να εκδηλώσουν αλαζονική συμπεριφορά λόγω της δύναμης που ενδεχομένως έχουν και τέλος δεν υποβοηθούν τις κακές συναναστροφές».

Ακριβώς τα αντίθετα συμβαίνουν στα παιδιά που με σοβαρότητα παρακολουθούν μια καλή σχολή που προσφέρει εξάσκηση σε κάποια από τις γνωστές πολεμικές τέχνες όπως είναι και το Tae Bo το οποίο ολοένα κερδίζει έδαφος έναντι των «καθιερωμένων» πολεμικών τεχνών.

Τι είναι το Τae Bo;

Το Τae Bo είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του TaeKwonDo με την αεροβική γυμναστική.

Είναι ένα πρόγραμμα πρόκληση, που συνδυάζει το Tae Kwon Do με το μποξ, παράλληλα με χορευτικές κινήσεις υπό τους ρυθμούς της μουσικής. Ο όρος «Tae» αναφέρεται στο πόδι και αντιπροσωπεύει τις κινήσεις που πραγματοποιούνται με το κάτω μέρος του σώματος ενώ η λέξη «Bo» αναφέρεται στα άνω άκρα και τις ασκήσεις που αυτά ασκούν.

Πώς γίνεται η προπόνηση;

Το Τae Bo εξ ορισμού είναι μια ιδιαιτέρως απαιτητική αθλητική δραστηριότητα αφού όπως όλες οι πολεμικές τέχνες αναπτύσσει τη δύναμη, την ταχύτητα, την ισορροπία, την ικανότητα συντονισμού και το μυϊκό έλεγχο.

Η προπόνηση χαρακτηρίζεται από ένταση, ρυθμό, δύναμη, τεχνική, μα πάνω από όλα από εκρηκτική γυμναστική που παρασύρει ευχάριστα τον ασκούμενο ενώ γίνεται πάντα υπό την καθοδήγηση του ειδικού εκπαιδευτή, ο οποίος εισάγει σταδιακά τον αθλούμενο στην εκτέλεση του προγράμματος.

Οι κινήσεις δίνουν ενέργεια και ρυθμό βελτιώνοντας το συντονισμό του μυϊκού συστήματος, παρέχοντας ταυτόχρονα μια εντατική προπόνηση για το καρδιαναπνευστικό σύστημα.

Το Tae Bo απευθύνεται σε όλο το ηλικιακό φάσμα υπό την προϋπόθεση ότι οι ασκούμενοι δεν πάσχουν από κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ειδικότερα, η προπόνηση των μικρών παιδιών γίνεται μεν με εντατικούς ρυθμούς αλλά με κεντρικό της άξονα την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και την ευλυγισία των παιδιών. Στα μικρά παιδάκια το μάθημα γίνεται με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μοιάζει με ωριαίο παιχνίδι με ένταση και δυναμισμό.

Διάβασε επίσης: Γιόγκα για παιδιά: Ποια είναι τα οφέλη και οι ιδιαιτερότητες της; Η yoga expert Αριάδνη Οικονομίδη εξηγεί

Διάβασε επίσης: Θεραπευτική γιόγκα: Γιατί να την επιλέξεις και πώς γίνεται;

Γιατί να επιλέξεις το Tae Bo;

Είναι αλήθεια ότι ακούγοντας για την εντατική προπόνηση, ίσως να έχεις κάποιες διαφωνίες για το αν θα πρέπει να εγγράψεις το παιδί σε αυτή τη δραστηριότητα και όχι σε κάποια άλλη.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το Tae Bo είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ενδυνάμωσης του πνεύματος αλλά και του σώματος ενώ αποτελεί ιδανική γυμναστική για υπερκινητικά παιδιά καθώς και για παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα πειθαρχίας.

Επίσης, για όσο διάστημα το παιδί θα ακολουθεί ένα πρόγραμμα Tae Bo (2-3 φορές την εβδομάδα) δε θα πάρει ποτέ κιλά λόγω της αερόβιας άσκησης.

The Mamagers Update

«Όταν η μαμά στο σπίτι γελά, όλα είναι καλά!»

Mε απόφαση αντιδημάρχου στη Λέσβο δεν επιτρέπεται ο δημόσιος θηλασμός

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i