Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα στα μωρά και τα παιδιά και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις

Με αυτές τις συμβουλές θα μπορείς να αποφεύγεις τις εξάρσεις της ατοπικής δερματίτιδας.

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα στα μωρά και τα παιδιά και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια πάθηση που δύσκολα μπορούμε να περιγράψουμε και να κατανοήσουμε, όχι μόνο εμείς οι γονείς, αλλά και οι δερματολόγοι. Εμφανίζεται συχνά στην ηλικία περίπου των τριών μηνών, ενδέχεται ωστόσο να εκδηλωθεί και νωρίτερα. Μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι αρκετά χρόνια, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επιμένει στην ενήλικη ζωή. Τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι ο κνησμός και ο πόνος στο ερεθισμένο δέρμα.

Η ατοπία έχει γενετική προδιάθεση, αφού σχεδόν το 80% των παιδιών με έκζεμα έχουν οικογενειακό ιστορικό ατοπίας. Σε όσους έχουν θέμα με την ατοπική δερματίτιδα, η φιλαγκρίνη, η πρωτεΐνη του δέρματος η οποία διασφαλίζει τη συνοχή μεταξύ των κυττάρων της επιφανειακής στιβάδας του δέρματος, είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, το δέρμα στερείται λιπιδίων, τα οποία υπάρχουν φυσικά στην επιφάνειά του για να το προστατεύουν από πιθανές αλλεργιογόνες ουσίες.

Πώς να μειώσεις την εμφάνιση της ατοπικής δερματίτιδας

Πριν αφήσεις λοιπόν την ατοπική δερματίτιδα να ταράξει την ηρεμία του παιδιού αλλά και τη δική σου, μπορείς να πάρεις κάποια μέτρα και να περιορίσεις την έξαρση της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i