Τι πρέπει να ξέρεις για την οικονομική διαχείριση στα 20 σου

Tips για να φτιάξεις οικονομικό πλάνο από σήμερα κιόλας

Τι πρέπει να ξέρεις για την οικονομική διαχείριση στα 20 σου

Η δεκαετία των 20s είναι ιδιαίτερα συναρπαστική στη ζωή μίας γυναίκας. Ξεκινάει η επαγγελματική αναζήτηση, χτίζεται το βιογραφικό σου και παράλληλα γίνονται τα πρώτα σημαντικά ενήλικα βήματα.

Σε αυτή τη δεκαετία βρίσκεσαι συχνά αντιμέτωπη για πρώτη φορά με κάποιες υποχρεώσεις που αφορούν στα οικονομικά, όπως πάγιο τηλεφώνου, ενοίκιο σπιτιού και ασφάλεια υγείας. Όλα αυτά κάνουν την ενηλικίωση ακόμα πιο δύσκολη και αρκούν για να σου προκαλέσουν άγχος και ανασφάλεια για το μέλλον. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πώς γίνεται μία σωστή οικονομική διαχείριση.

Αποπλήρωσε τα χρέη

Ένα μεγάλο ποσοστό νέων γυναικών δημιουργεί χρέη πριν μπει καν στα 30. Αν έχεις πιστωτική κάρτα και είσαι χρεωμένη, πρώτον σταμάτα να τη χρησιμοποιείς. Στη συνέχεια, αποπλήρωσε τα χρέη και μηδένισε την πιστωτική σου κάρτα. Να θυμάσαι ότι είναι καλύτερα να ξοδεύεις ανάλογα με τα χρήματα που έχεις και όχι βασιζόμενη στην πιστωτική.

Δημιούργησε έναν λογαριασμό έκτακτης ανάγκης

Μερικές φορές δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να έχεις ένα χρηματικό ποσό στην άκρη. Δημιούργησε έναν λογαριασμό έκτακτης ανάγκης – που σημαίνει ότι θα βάζεις κάθε μήνα χρήματα τα οποία δεν θα αγγίζεις παρά μόνο όταν χρειαστεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i