Εσύ μπορείς να "ξεγελάσεις" τον χρόνο; Βρήκαμε τα 7 μυστικά της μακροζωίας

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, πιθανώς να έχεις τη δυνατότητα να τον παρατείνεις (ή να τον αποπροσανατολίσεις).

μακροζωία iStock

Είναι ματαιοδοξία ή φόβος για το τι συμβαίνει μετά τον θάνατο; Οι επιστήμονες δεκαετίες τώρα ψάχνουν να βρουν την "πηγή της νεότητος", αναζητώντας μεθόδους που θα σε κάνουν να μοιάζεις νεότερη, ακόμα και τη λύση - αν υπάρχει - οι άνθρωποι να ζουν για πάντα. Παρόλα αυτά, με απλές συνήθειες που μπορείς από σήμερα κιόλας να εντάξεις στο πρόγραμμά σου, έχεις τη δυνατότητα να ξεγελάσεις τον χρόνο, δείχνοντας χρόνια πιο νέα, αλλά και να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής σου. 

Άσκηση

Δεν γεννήθηκες χθες, πράγμα που σημαίνει πως έχεις ακούσει χιλιάδες φορές πως η άσκηση κάνει καλό στην υγεία και στην εμφάνισή σου. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις γυμναστική, απλά να βάλεις στόχο να κινείσαι για τουλάχιστον 2,5 ώρες, είτε αυτό σημαίνει κάνοντας κηπουρική και άλλες δουλειές στο σπίτι, είτε πραγματοποιώντας έναν περίπατο γύρω από τη γειτονιά σου. 

Αντηλιακό

Και αφού επιβεβαιώσαμε πως δεν γεννήθηκες χθες, ξέρεις πολύ καλά πως η καθημερινή χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη. Ειδικότερα, οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου είναι ικανές να προκαλέσουν περισσότερο από 90% καταστροφή στο δέρμα σου, όπως εμφάνιση ρυτίδων, σακούλων και πανάδων. Επιπλέον, το αντηλιακό καταφέρνει αποτελεσματικά να προστατεύσει την υγεία της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας τον καρκίνο του δέρματος. 

Χρόνος με φίλους

Οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας είναι εκείνες που "τρέφουν" την ψυχή μας, πράγμα που συμβάλλει θετικά στη διάρκεια της ζωής μας, περισσότερο από το πού ζούμε, πού δουλεύουμε και τι αυτοκίνητο οδηγούμε. 

Μακιγιάζ

Όλες το έχουμε κάνει! Αρκετά συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να φοράμε περισσότερο μακιγιάζ από αυτό που χρειαζόμαστε, νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο φαινόμαστε πιο όμορφες. Αντίθετα, φορώντας παραπανίσιο makeup δίνουμε την εντύπωση πως θέλουμε να κρύψουμε την ηλικία μας. 

Τσιγάρο

Όσο κι αν αποτελεί ένα εργαλείο κοινωνικοποίησης, η συνεχής ενημέρωση για το τσιγάρο έχει αποδείξει πως είναι μία συνήθεια που πρέπει να κοπεί μαχαίρι. Όχι μόνο προκαλεί ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιοπάθειες και παθήσεις του πνεύμονα, αλλά εμφανίζει ρυτίδες, καθώς συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, περιορίζοντας το αίμα να φτάσει στην επάνω στιβάδα του δέρματος. 

Μάθηση

Με το να μαθαίνεις κάτι καινούριο σχεδόν κάθε μέρα, βάζεις μία πρόκληση στον εαυτό σου και βοηθάς με αυτό τον τρόπο τον εγκέφαλό σου να βρίσκεται σε εγρήγορση. 

Προστασία οδοντοστοιχίας

Το να φροντίζεις τα δόντια σου, το μαθαίνεις από τότε που ήσουν νήπιο. Στην ηλικία που βρίσκεσαι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεις να το κάνεις με την ίδια ευλάβεια. Τα κιτρινισμένα δόντια όχι μόνο είναι σημάδι της ηλικίας σου, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε πάθηση των ούλων που συνδέεται σύμφωνα με έρευνες με τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i