Μήπως έχεις εθιστεί στο να… βλέπεις σειρές; Έτσι ονομάζεται και επίσημα αυτή η νέα εξάρτηση!

Οι σειρές πλέον έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και φυσικά υπάρχει σε αυτές εθισμός

Μήπως έχεις εθιστεί στο να… βλέπεις σειρές; Έτσι ονομάζεται και επίσημα αυτή η νέα εξάρτηση!

Ολοένα και μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνουν στην καθημερινότητά μας οι τηλεοπτικές σειρές, αντικαθιστώντας ταινίες αλλά ακόμα και εξόδους. Η παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών έχει αναδειχθεί σε έναν από τους βασικότερους τρόπους για να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου ενώ πολλές φορές, χαρακτηριστική είναι η μανία που νιώθεις να δεις… ακόμα ένα επεισόδιο μέχρι που καταλήγεις να το ξημερώνεις.

Φυσικά, δεν είσαι η μόνη που παθαίνει τον συγκεκριμένο εθισμό. Αντιθέτως, το φαινόμενο αυτό έχει καταλάβει τέτοια έκταση τα τελευταία χρόνια που πλέον απέκτησε και επίσημα το δικό του όνομα: το Binge-watching είναι το νέο φαινόμενο, ο εθισμός στις τηλεοπτικές σειρές που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

Αλλιώς, ο εθισμός αυτός ονομάζεται «binge-viewing» ή «marathon-viewing», και πρόκειται για τη συνήθεια να παρακολουθείς πολλά επεισόδια τηλεοπτικών σειρών για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω DVD ή digital streaming.

Πώς ακριβώς οριοθετείται το Binge – watching; 

Σε έρευνα του Netflix το 2014, το 74% των ανθρώπων χαρακτήρισε το «binge-viewing» ως τη συνήθεια να παρακολουθείς 2-6 επεισόδια της ίδιας σειράς την φορά. Ο ορισμός αυτός άρχισε να γίνεται δημοφιλής το 2013 ενώ τον Νοέμβριο του 2015, το Collins English Dictionary επέλεξε το «Binge-watching» ως τη λέξη της χρονιάς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i