Ψάχνεις δουλειά; Με αυτό το χαρακτηριστικό έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις

Απόκτησε αυτοπεποίηθηση και προώθησε τον εαυτό σου προκειμένου να κάνεις καλή εντύπωση στη συνέντευξη για δουλειά. Ο... ναρκισσισμός είναι ο «σύμμαχος» σου.

beautiful-businesswoman-on-a-meeting-picture-id677611392

Αν σε μπερδέψαμε, τα αποτελέσματα έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Αpplied Social Psycology, αποδεικνύουν αν είσαι νάρκισσος έχεις περισσότερες ευκαιρίες να βρεις δουλειά συγκριτικά με όσους μιλάνε με το σταγονόμετρο. Οι νάρκισσοι χρησιμοποιούν την έμφυτη ικανότητά τους στο να προωθούν τον εαυτό τους, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση αυτοπεποίθησης και σιγουριάς που καταφέρνει να ξεγελάσει και τους πιο έμπειρους ερευνητές ανθρώπινου δυναμικού.

«Είναι αναμενόμενο να πεις καλά λόγια για τον εαυτό σου στις συνεντεύξεις. Οπότε αν παρατηρήσεις αυτούς που το κάνουν ούτως ή αλλιώς, σίγουρα θα είναι καλύτεροι από αυτούς που δεν το κάνουν καθόλου» υποστηρίζει ο Peter Harms, βοηθός καθηγητής  του τμήματος Management στο Πανεπιστήμιο Nebraska-Lincoln. Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, οι νάρκισσοι διπλασιάζουν την προσπάθεια τους για να εντυπωσιάσουν όταν αισθάνονται ότι απειλούνται. «Όταν τους προκαλείς, αυξάνουν την προσπάθειά τους. Είναι σαν να λένε "Με προκαλείς; Τότε δεν είμαι απλά καλός, είμαι τέλειος". Κι αυτό φαίνεται να δουλεύει» συμπληρώνει ο Harms.

Διάβασε επίσης: Tι δείχνουν για σένα αυτά που «ανεβάζεις» στο Facebook;

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας 222 ερευνητές βαθμολόγησαν τα βίντεο των υποψηφίων, οι οποίοι είχαν όμοιες ικανότητες, αλλά διαφορετικό επίπεδο ναρκισσισμού. Οι ερευνητές αξιολογούσαν συνεχώς θετικά τους υποψηφίους με χρόνια αυτοπροβολή, οι οποίοι μιλούσαν πιο γρήγορα και με αυτοπεποίθηση, χαμογελούσαν ή έκαναν χειρονομίες. «Τα αποτελέσματα έδειξαν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις επιτυχείς συνεντεύξεις και πόσο ασταθή μπορεί να είναι η κρίση σου. Δεν είναι απαραίτητο ότι θέλουμε να προσλάβουμε νάρκισσους, αλλά μπορεί να καταλήξουμε σε αυτό, δεδομένου ότι έχουν αυτοπεποίθηση και ικανότητες» προσθέτει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i