Οι συνήθειες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας

Ανακάλυψέ τες!

in-the-meadow-picture-id976585606 (1)

Είσαι η επανάληψη των πράξεών σου, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Και εκτός από τη ρήση του φιλοσόφου, υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να κρατήσεις στο μυαλό σου: 21 ημέρες.

Ο απλός τρόπος που δε βλέπεις

Υπάρχει συνήθως ένας πολύ απλός τρόπος για να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, αλλά οι περισσότεροι από εμάς τον παραβλέπουμε, γιατί είναι απίστευτα προφανής. Νομίζουμε ότι η ζωή είναι πέρα από τον έλεγχό μας ή ότι, για να την αλλάξουμε, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Υπάρχει όμως ένας πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος: Να αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες ξεκινώντας από σήμερα.

Πράξεις που επαναλαμβάνονται

Όπως διαβάζουμε και στο βιβλίο 21 Ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου της Theresa Cheung, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, πιστεύουμε ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από τα μεγάλα γεγονότα, τις αποφάσεις και τις σκέψεις μας, τις γνώμες που έχουμε για τους άλλους. Ωστόσο, η ουσία βρίσκεται στις καθημερινές μας πράξεις! "Παρατήρησε καλά τι κάνεις κάθε μέρα και θα δεις τη ζωή σου να μεταμορφώνεται" προτρέπει η συγγραφέας.

21 ημέρες

Μια πράξη που επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά γίνεται συνήθεια. Και αρκούν 21 ημέρες για να αλλάξεις τις συνήθειες και τη ζωή σου προς το καλύτερο. Σκέψου τι θέλεις να αλλάξεις στη ζωή σου και ξεκίνα από την κάθε σου μέρα. Προσπάθησε να κάνεις κάθε πρωί, κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ τουλάχιστον μία πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, μάθε μία νέα λέξη κάθε μέρα, διάβασε ένα μικρό ποίημα ή μερικές σελίδες από ένα βιβλίο κλασικής λογοτεχνίας. Αν έχεις στόχο να είσαι πιο ήρεμη, ξεκίνα με μικρές αλλαγές, π.χ. τακτοποίησε κάθε πρωί το σπίτι σου πριν φύγεις για τη δουλειά. Έτσι, όταν γυρίσεις, θα σε υποδεχτεί ένα όμορφο και θετικό περιβάλλον. Βγες έξω από το κτίριο που δουλεύεις τουλάχιστον για δύο πεντάλεπτα μέσα στη μέρα σου για να αλλάξεις παραστάσεις. Κατέβασε μια φωτογραφία από ένα μέρος που ονειρεύεσαι να πας και βάλ’ τη σαν screen saver στον υπολογιστή σου.

Οι συνήθειες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας - εικόνα 1

Ανάμεσα στις 21 ευκαιρίες που προτείνονται στο βιβλίο θα βρεις αυτές που θα σε εμπνεύσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i