Οι αυστηροί beauty κανόνες που ακολουθούν οι αθλήτριες της ενόργανης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα πάντα στην εμφάνισή τους κρίνονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και δύνανται να επηρεάσουν ακόμα και τη νίκη.

ενόργανη iStock

Μπορεί να μην το περίμενες, αλλά δεν είναι μόνο η άριστη επίδοση των αθλητών αυτή που μετράει στα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Η νίκη και το χρυσό μετάλλιο κρίνονται πραγματικά στη λεπτομέρεια, με τους κριτές να προσέχουν τα πάντα. Και όσον αφορά στις αθλήτριες και τα γυναικεία αγωνίσματα, αυτό μεταφράζεται ως εξής: τα χτενίσματα και το μακιγιάζ πρέπει να είναι τέλεια (ή, σε πολλές περιπτώσεις, ανύπαρκτα).

Πιο συγκεκριμένα για το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, υπάρχουν ορισμένοι beauty κανόνες που έχουν θεσπιστεί από επιτροπές και οργανισμούς αναφορικά με το πώς πρέπει να είναι τα μαλλιά, το μακιγιάζ, τα νύχια των αγωνιζομένων. Μάλιστα, αυτοί πρέπει να τηρούνται πιστά από εκείνες, ειδάλλως ρισκάρουν να χάσουν πολλούς πόντους με τίμημα το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο. 

Αυτές οι οδηγίες μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να σου φανούν αρκετά αυστηρές και περιοριστικές, όμως έχουν λόγο που έχουν θεσπιστεί και αφορούν κυρίως την εύρυθμη και απρόσκοπτη διενέργεια του αγώνα καθώς και την ασφάλεια των αθλητριών.

Δες επίσης: 5 εύκολοι τρόποι για άψογα ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι

Ποια είναι τα μικρά beauty secrets στα οποία οφείλουν να συμμορφώνονται όλες οι αθλήτριες της ενόργανης, πριν καν αρχίσει ο αγώνας;

Μαλλιά

Τα μαλλιά πρέπει να είναι μαζεμένα και σίγουρα να μην πέφτουν στο πρόσωπο ενοχλώντας τις αγωνιζόμενες και εμποδίζοντας τη σωστή όρασή τους. Γι᾽αυτό και οι περισσότερες θα τα πιάσουν σε ψηλές αλογοουρές ή πλεξούδες, ακόμα και κότσους.

Μακιγιάζ

Εδώ οι οδηγίες είναι λίγο πιο ευέλικτες, επιτρέποντας να υπάρχει μακιγιάζ, το οποίο βέβαια προτείνεται να είναι διακριτικό. Έτσι, έχουμε δει πολλές κοπέλες να φορούν ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις σκιάς στα μάτια ή eyeliner, όμως μέχρι εκεί. Απεναντίας προκρίνεται το αδιάβροχο και φυσικό makeup.

Νύχια

Το ίδιο ισχύει και για το μανικιούρ, που δεν πρέπει να είναι έντονο και φανταχτερό αλλά minimal και απλό. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να αποφεύγονται bold φωτεινές αποχρώσεις όπως το φούξια, το κόκκινο, οτιδήποτε neon και να προτιμώνται παλ αποχρώσεις που δεν κάνουν "μπαμ". Κι αυτό γιατί τα έντονα χρώματα αποσπούν την προσοχή των κριτών - κάτι που, προφανώς, καμία αθλήτρια δεν θέλει.

Κοσμήματα

Ένας εύλογος κανόνας που έχει να κάνει με την ασφάλεια είναι να αποφεύγονται εν γένει τα κοσμήματα, και ιδίως τα σκουλαρίκια. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπεται μόλις ένα μικρό σκουλαρίκι ή κρικάκι σε κάθε αυτί, ενώ κάθε άλλο piercing στο υπόλοιπο σώμα πρέπει να αφαιρείται απαραιτήτως και όχι απλά να καλύπτεται με ταινία.

Αποτρίχωση

Ενώ δεν υπάρχει ρητός κανόνας για την αποτρίχωση, φαίνεται ότι η τριχοφυΐα είναι ένα μεγάλο no για τις αθλήτριες στην ενόργανη. Κι αυτό ενισχύεται και από τον όρο "well-groomed" που υπάρχει γραμμένος στις οδηγίες, ενθαρρύνοντας την αποτρίχωση σε πόδια, χέρια και μπικίνι.

Δες κι εδώ: Τα 10 πιο κοινά skincare λάθη που κάνουμε στο δέρμα μας σύμφωνα με τους δερματολόγους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i