5 τρόποι για να χαρίσεις στο δέρμα σου την απόλυτη ενυδάτωση φέτος το καλοκαίρι

Τα 5 skincare trends που βρίσκονται παντού φέτος το καλοκαίρι και όχι μόνο.

skin iStock

Το σωστό και εντατικό skincare, με στόχο την πλήρη ενυδάτωση του προσώπου, είναι πολύ σημαντικό όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι. Το δέρμα μας βάλλεται από παντού, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία και τις υψηλές θερμοκρασίες, τον ιδρώτα, τη ρύπανση της πόλης αλλά και την υγρασία. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονης λιπαρότητας, ξηρότητας και αφυδάτωσης, τραχιάς όψης αλλά και πανάδων και σκούρων κηλίδων, μέχρι και ξεσπάσματα ακμής και ενοχλητικά, μικροσκοπικά σπυράκια.

Τι μπορείς να κάνεις για να το φροντίσεις τόσο προληπτικά, όσο και αφού εμφανίσει περίεργα και ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως τα προαναφερθέντα; Δες παρακάτω τα 5 πιο επίκαιρα skincare trends που καλό είναι να ακολουθούμε όλες το καλοκαίρι - και όχι μόνο.

Ήξερες ότι το air condition μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου; Τι να κάνεις για να την προστατέψεις

#1. Tinted sunscreen

Η τάση πλέον θέλει να προτιμάμε αντηλιακά με χρώμα αντί για foundations. Ο λόγος είναι απλός, καθώς χαρίζουν μια ομοιόμορφη, ελαφριά κάλυψη ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν από τον ήλιο. To καλοκαίρι εξάλλου προτιμάμε πιο ανάλαφρες συνθέσεις και αποφεύγουμε το υπερβολικό layering προϊόντων στο πρόσωπο, με στόχο να αφήσουμε το δέρμα να αναπνεύσει αλλά και να κάνουμε ένα makeup detox. Έτσι κι αλλιώς, αυτή είναι η εποχή που προκρίνεται η φυσικότητα στο μακιγιάζ, οπότε δεν χρειάζεται να βαραίνεις το πρόσωπό σου με πολλές στρώσεις προϊόντων. Προμηθεύσου ένα αντηλιακό με χρώμα και SPF 30 ή 50 και θα μας θυμηθείς.

#2. Ήπια απολέπιση

Συχνά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει η επιδερμίδα μας το καλοκαίρι είναι η τραχιά και θαμπή όψη αλλά και η ξηρότητα, που οφείλονται, μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση των νεκρών κυττάρων που μένουν στην επιφάνεια του δέρματος. Πιθανόν αποφεύγεις την απολέπιση το καλοκαίρι πιστεύοντας ότι θα ερεθίσεις το πρόσωπό σου και θα το κάνεις πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Κι ενώ μπορεί να κρύβεται μια αλήθεια σε αυτό, οι δερματολόγοι συνιστούν να κάνουμε ήπια απολέπιση όλο τον χρόνο, ακόμα και το καλοκαίρι. Απλά θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στα συστατικά που περιέχονται στις φόρμουλες των scrubs και να προτιμάμε να τα εφαρμόζουμε το βράδυ, ενώ φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό το επόμενο πρωί. Επίλεξε απολεπτιστικά με κύρια συστατικά το υαλουρονικό οξύ, τη γλυκερίνη και την αλόη, ενώ μπορείς να εντάξεις και τη νιασιναμίδη και το γαλακτικό οξύ για μια πιο ομοιόμορφη όψη.

#3. Εξειδικευμένα serums

Προτίμησε ορούς εμπλουτισμένους με σούπερ ενυδατικές ή αντιοξειδωτικές συνθέσεις, που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να ανταπεξέλθει στις συνεχόμενες εξωτερικές επιθέσεις, αλλά και θα ενδυναμώσουν τον επιδερμικό φραγμό με στόχο την πρόληψη (ή ακόμα και την αντιμετώπιση) των πρώτων σημαδιών γήρανσης (ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες).

#4. Ενυδατικά cleansers

Το καλοκαίρι τείνουμε να πλένουμε συχνότερα το πρόσωπό μας, ιδίως αν αυτό εμφανίζει λιπαρότητα, με στόχο να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές γυαλάδες αλλά και τον ιδρώτα. Αυτή η κίνηση δεν είναι λανθασμένη, απλά καλό είναι να χρησιμοποιείς πλήρως ενυδατικά καθαριστικά προσώπου, που θα αφαιρέσουν μεν τη λιπαρότητα και τα έλαια από την επιδερμίδα χωρίς όμως να στραγγίξουν εντελώς την απαραίτητη υγρασία που χαρίζει ισορροπία σε αυτήν. Προτίμησε καθαριστικά σε μορφή αφρού και με κύρια συστατικά το υαλουρονικό οξύ και τη γλυκερίνη και θυμήσου, στόχο έχεις να καθαρίσεις σε βάθος το δέρμα σου χωρίς να αφαιρέσεις εντελώς τα απαραίτητα έλαια και υγρασία που έχει ανάγκη για τη σωστή λειτουργία του.

#5. Ενυδατωμένα και ζουμερά χείλη

Οι μάσκες βγαίνουν σιγά σιγά αφήνοντας τα χείλη εκτεθειμένα στον ήλιο και τη ζέστη, συχνά αφυδατώνοντάς τα. Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις καθημερινά lip balms που αφήνουν απαλά και βελούδινα τα χείλη σου, ενώ αν έχουν και SPF για αντηλιακή προστασία, ακόμα καλύτερα. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις μια φορά την εβδομάδα ειδικά lip treatments με scrubs και μάσκες, αφήνοντάς τα να δράσουν τη νύχτα ενώ κοιμάσαι και να έχεις "χείλη για φίλημα" το επόμενο πρωί.

Φτιάξε μόνη σου τα πιο εύκολα lip scrubs για εξαιρετικά μεταξένια χείλη

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i