Fillers χειλιών: Ρωτήσαμε την ειδικό όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Την πιο διάσημη θεραπεία, που εξασφαλίζει το γοητευτικό αποτέλεσμα που πάντα ονειρευόσουν.

Fillers χειλιών iStock

Τα πληθωρικά καλοσχηματισμένα χείλη εξασφαλίζουν συνολικά πιο νεανική εικόνα και ενισχύουν τη θηλυκότητα, γι’ αυτό και η μεγαλύτερη πλειοψηφία των γυναικών αναζητά συνεχώς νέα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ για την καλύτερη ανάδειξή τους. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Κανένα λιπ γκλος δεν μπορεί να προσφέρει το ζουμερό αποτέλεσμα που χαρίζουν τα fillers χειλιών.

Είτε τα χείλη σου έχουν χάσει τον όγκο τους με το πέρασμα του χρόνου, είτε θέλεις να διορθώσεις το όχι και τόσο συμμετρικό σχήμα τους, είτε απλά επιθυμείς να φρεσκάρεις και να ανανεώσεις την εικόνα τους, τα ενέσιμα fillers δίνουν τη λύση άμεσα και ανώδυνα, καθώς πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Αν μέχρι στιγμής δεν το τολμάς γιατί ανησυχείς για το αποτέλεσμα, ο Στέλιος Αγγελίδης, δερματολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντά στις πιο  συχνές απορίες γύρω από τα fillers χειλιών.

Τι περιέχουν τα fillers χειλιών;

Τα πιο δημοφιλή fillers είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Το
υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που παράγει φυσικά ο οργανισμός και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα. Το συναντάμε συχνά στις συνθέσεις προϊόντων φροντίδας που οι περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν καθημερινά. Αντίστοιχα, τα fillers υαλουρονικού οξέος συγκρατούν την υγρασία στα χείλη και εξασφαλίζουν το πολυπόθητο ζουμερό αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Τα fillers δεν προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα, καθώς το υαλουρονικό οξύ
απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό. Ανάλογα με το filler, τα αποτελέσματα
διαρκούν από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Ο ειδικός ιατρός θα σε συμβουλέψει για το ποιο
filler είναι το ιδανικό για εσένα σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Σε πόσες συνεδρίες ολοκληρώνεται η θεραπεία;

Η ενέσιμη θεραπεία με fillers μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία συνεδρία. Ανάλογα με το θεραπευτικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί με τον εξειδικευμένο ιατρό, ενδέχεται να προγραμματιστούν και περισσότερες συνεδρίες προκειμένου να εξασφαλιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πόση ποσότητα χρειάζεται;

Η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσει ο ιατρός εξαρτάται από το πόσο γεμάτο και πληθωρικό αποτέλεσμα επιθυμείς. Καλό θα ήταν να συζητήσεις πρώτα μαζί του και στη συνέχεια να προβεί σε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας που θα καλύπτει τις ανάγκες σου, αλλά θα έχει και ένα όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλή τα fillers χειλιών;

Υπάρχουν επώνυμα, ποιοτικά fillers, όπως τα Juvéderm®, τα οποία εξασφαλίζουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε με ασφάλεια. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε εξειδικευμένους ιατρούς στη χρήση fillers και να ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα που επιλέγουν να χρησιμοποιούν στην πρακτική τους.

Αξίζει να επενδύσω στα fillers χειλιών;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν προβεί σε αυτή την ενέσιμη και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι, γι’ αυτό και την επαναλαμβάνουν. Είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες, άρα, ναι, θα έλεγα ότι αξίζει, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά αναδεικνύει τα χείλη, προσφέρει συμμετρία στο πρόσωπο και τονώνει την αυτοπεποίθηση.

Πονάει η ενέσιμη διαδικασία;

Όπως κάθε ενέσιμη διαδικασία, έτσι και η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα χείλη μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στην περιοχή κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία όμως μειώνεται αρκετά χάρη στη λιδοκαΐνη (τοπικό αναισθητικό) που εμπεριέχεται στα περισσότερα υλικά, όπως το Juvéderm®. Επιπλέον, ο γιατρός μπορεί να εφαρμόσει τοπικά, 20 λεπτά πριν από τη διαδικασία, μια κρέμα που μουδιάζει την περιοχή, ώστε να μην αισθανθείς καθόλου πόνο.

Θα παρουσιαστούν οιδήματα και μελανιές στην περιοχή των χειλιών μου μετά τη θεραπεία;

Είναι πιθανό να εμφανιστούν μικρές μελανιές που μπορούν εύκολα να καλυφθούν με λίγο κονσίλερ και ένα σκουρόχρωμο κραγιόν. Απόφυγε μετά τη θεραπεία να ακουμπάς τα χείλη σου, την κατανάλωση αλκοόλ και χρησιμοποίησε πάγο στην περιοχή, που θα μειώσει το οίδημα.

Μπορώ να επιστρέψω άμεσα στη δουλειά μου και να γυμναστώ μετά τα fillers;

Ναι, φυσικά μπορείς να επιστρέψεις κανονικά στη δουλειά σου αμέσως μετά τη θεραπεία, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στις "lunch break" θεραπείες, καθώς δε
χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης. Τη γυμναστική καλό θα ήταν να την αποφύγεις το πρώτο 24ωρο, καθώς η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος θα ενισχύσει το οίδημα.

10 πράγματα που δεν ξέρουμε για το botox και τα fillers με υαλουρονικό οξύ

Πώς θα διαρκέσουν περισσότερο τα fillers στο πρόσωπο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i